Piele de catifea în plină vară

1 46283 original jpg jpeg

Venirea verii înseamnă vacanţă, soare, călătorii la mare sau la munte. Eşti pregătită? Iată câteva sfaturi ca să fii mulţumită de felul în care arăţi.

Începe cu exfolierea

Exfolierea periodică (odată pe săptămână) este cea mai bună metodă pentru a menţine pielea catifelată şi cu un aspect sănătos. Este un procedeu prin care se îndepărtează celulele moarte şi care trebuie integrat în ritualul de îngrijire al fiecărei femei.

Zahărul este unul dintre cele mai bune exfoliante naturale. De aceea,foloseşte un amestec de zahăr,miere şi suc de lămâie atunci când vrei să-ţiexfoliezi pielea.

Hidratare eficientă

Fă un duş răcoritor:Vara simţi nevoia să faci duşuri cât mai des pentru a te răcori. Ca să eviţi deshidratarea pielii alege un gel de duş cu proprietăţi hrănitoare. Acestea hidratează,tonifică,netezesc,răcoresc şi calmează epiderma.

Poţi opta pentru un gel de duş cu uleiuri esenţiale. Acestea au un conţinut bogat în proteine,enzime şi acid lactic,care curăţă,hidratează şi catifelează.

Alintă-ţi corpul:După fiecare duş,hidratează-ţi pielea insistând mai ales pe părţile mai aspre. Poţi folosi spray-uri hidratante care sunt foarte eficiente şi uşor de aplicat,sau emulsii,absorbite rapid de piele.

Pentru o hidratare intensă apelează la uleiurile de corp care sunt cele mai emoliente produse de acest gen. Poţi opta şi pentru un lapte de corp fructat care va da pielii tale prospeţime şi hidratare de durată.

Îngrijeşte-ţi picioarele

Deoarece pielea picioarelor are puţine glande sebacee,devine foarte repede aspră şi crăpată,mai ales pe timpul verii. De aceea,netezeşte-ţi zilnic călcâiele în timpul duşului,cu ajutorul unei pietre ponce sau al unui gel exfoliant.

Produsele cosmetice care conţin cristale de sare sau au o compoziţie pe bază de alge sau de nămol înlătură pielea uscată,netezesc şi catifeleaza tălpile. Nu uita să-ţi tratezi picioarele după fiecare duş cu o cremă hidratantă pentru picioare. Astfel,pielea va rămâne moale şi catifelată.

Aplică un machiaj natural

Un machiaj cât mai discret este secretul aspectului natural al tenului. Dacă îţi doreşti acest lucru,alege-ţi o cremă hidratantă colorată,cu protecţie solară,care va uniformiza culoarea pielii,fără să o încarce prea mult. Un alt truc pentru a nu-ţi încărca excesiv pielea ar putea fi pudra minerală.

Avantajul este că nu vei mai avea nevoie de fond de ten,iar aspectul va fi mat,aşa cum ţi-ai dorit. De asemenea,cu ajutorul unei pensule mari,îţi va fi foarte uşor să o aplici,atât pe faţă,cât şi pe gât şi pe decolteu.

Sfat

Pentru hidratarea şi revigorarea picioarelor,foloseşte seara înainte de culcare un spray răcoritor.Recente

Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg
Nume de copii inspirate din seriale Sursa imagine Pixabay jpg