Piele de catifea în plină vară

1 46283 original jpg jpeg

Venirea verii înseamnă vacanţă, soare, călătorii la mare sau la munte. Eşti pregătită? Iată câteva sfaturi ca să fii mulţumită de felul în care arăţi.

Începe cu exfolierea

Exfolierea periodică (odată pe săptămână) este cea mai bună metodă pentru a menţine pielea catifelată şi cu un aspect sănătos. Este un procedeu prin care se îndepărtează celulele moarte şi care trebuie integrat în ritualul de îngrijire al fiecărei femei.

Zahărul este unul dintre cele mai bune exfoliante naturale. De aceea,foloseşte un amestec de zahăr,miere şi suc de lămâie atunci când vrei să-ţiexfoliezi pielea.

Hidratare eficientă

Fă un duş răcoritor:Vara simţi nevoia să faci duşuri cât mai des pentru a te răcori. Ca să eviţi deshidratarea pielii alege un gel de duş cu proprietăţi hrănitoare. Acestea hidratează,tonifică,netezesc,răcoresc şi calmează epiderma.

Poţi opta pentru un gel de duş cu uleiuri esenţiale. Acestea au un conţinut bogat în proteine,enzime şi acid lactic,care curăţă,hidratează şi catifelează.

Alintă-ţi corpul:După fiecare duş,hidratează-ţi pielea insistând mai ales pe părţile mai aspre. Poţi folosi spray-uri hidratante care sunt foarte eficiente şi uşor de aplicat,sau emulsii,absorbite rapid de piele.

Pentru o hidratare intensă apelează la uleiurile de corp care sunt cele mai emoliente produse de acest gen. Poţi opta şi pentru un lapte de corp fructat care va da pielii tale prospeţime şi hidratare de durată.

Îngrijeşte-ţi picioarele

Deoarece pielea picioarelor are puţine glande sebacee,devine foarte repede aspră şi crăpată,mai ales pe timpul verii. De aceea,netezeşte-ţi zilnic călcâiele în timpul duşului,cu ajutorul unei pietre ponce sau al unui gel exfoliant.

Produsele cosmetice care conţin cristale de sare sau au o compoziţie pe bază de alge sau de nămol înlătură pielea uscată,netezesc şi catifeleaza tălpile. Nu uita să-ţi tratezi picioarele după fiecare duş cu o cremă hidratantă pentru picioare. Astfel,pielea va rămâne moale şi catifelată.

Aplică un machiaj natural

Un machiaj cât mai discret este secretul aspectului natural al tenului. Dacă îţi doreşti acest lucru,alege-ţi o cremă hidratantă colorată,cu protecţie solară,care va uniformiza culoarea pielii,fără să o încarce prea mult. Un alt truc pentru a nu-ţi încărca excesiv pielea ar putea fi pudra minerală.

Avantajul este că nu vei mai avea nevoie de fond de ten,iar aspectul va fi mat,aşa cum ţi-ai dorit. De asemenea,cu ajutorul unei pensule mari,îţi va fi foarte uşor să o aplici,atât pe faţă,cât şi pe gât şi pe decolteu.

Sfat

Pentru hidratarea şi revigorarea picioarelor,foloseşte seara înainte de culcare un spray răcoritor.Recente

Eva Mendes foto  Shutterstock jpg
actriță pe covorul roșu sursa  Shutterstock jpg
Frica de zbor jpg
angelina Jolie foto  Shutterstock jpg
Vedete care sufera de tulburare bipolara Sursa foto shutterstock 1604341012 jpg
Arnold Schwarzenegger jpg
Copii jpg
3 lucruri pentru care oamenii te judeca atunci cand te vad prima data Sursa foto shutterstock 660620350 jpg
Zodiacul pasarilor Sursa foto shutterstock 2170596575 jpg
Apa oxigenata in ureche jpg
Kim Kardashian, Kanye West sursa  Shutterstock jpg
Regele Charles, Camilla Parker jpeg
Avion jpg
Lisa Bonet, Jason Momoa jpg
Celine Dion foto  Shutterstock jpg
Kylie Minogue foto  Shutterstock jpg
Diane Keaton sursa  Shutterstock jpg
Amber Heard 0 jpg
David Beckham, Harper Beckham jpeg
Kim Kardashian jpeg