Plante care stimulează creşterea părului

1 77772 original jpg jpeg

Părul lung nu iese niciodată din stil. La urma urmei, mulţi oameni consideră că este un simbol al frumuseţii şi eleganţei. De aceea ideea de a ne pierde firele de păr are un impact major asupra noastră. Ce poţi face pentru a combate problema?

Folosirea vopselelor de păr, uscătorului şi produselor pentru îndreptare tind să deterioreze foliculul de păr, cauzând căderea. În acelaşi timp, problemele tiroidiene, anemia, alimentaţia deficitară sau menopauza pot agrava situaţia.

Masarea scalpului stimulează circulaţia sangvină, care ajută la absorbţia substanţelor nutritive. De asemenea, există remedii naturale care hrănesc foliculul de păr de la rădăcină şi care stimulează creşterea.

Ierburi şi condimente care promovează creşterea părului

Remediile bazate pe ierburi şi condimente devin din ce în ce mai populare pentru eficacitatea lor şi preţul scăzut. Planta numită coada-calului este bogată în siliciu, care conferă părului o rezistenţă mai mare. În plus, contribuie la flexibilitate şi stimularea creşterii firelor de păr, prevenind ruperea.

Iată care sunt cele mai bune.

Rozmarin

Fără îndoială, rozmarinul este una dintre cele mai recomandate plante pentru creşterea părului. Timp de decenii, acesta a fost utilizat eficient pentru prevenirea căderii părului, oferindu-i substanţe nutritive şi rezistenţă la nivelul scalpului. În plus, previne albirea prematură. Clătirea zilnică a părului cu apă de rozmarin revigorează culoarea părului şi adaugă volum în acelaşi timp.

Henna

Pulberea de henna poate fi folosite pentru colorarea firelor de păr. Henna are proprietăţi antifungice, ceea ce înseamnă că acţionează împotriva mătreţii, întăreşte firul de păr şi îi redă strălucirea. Foloseşte henna pe păr pentru a stimula creşterea.

Scorţişoară

Acest condiment aromat poate fi folosit în alte scopuri. Datorită proprietăţilor antiseptice şi antibacteriene, scorţişoara are beneficii asupra pielii şi părului. Substanţele nutritive prezente în scorţişoară hrănesc firul de păr de la rădăcină, stimulând creşterea podoabei capilare. În plus, poate închide la culoare părul blond sau şaten deschis, hidratându-i şi redându-i strălucirea. Prepară-ţi măşti pe bază de scorţişoară sau clăteşte părul cu apă şi scorţişoară.

Natura ne-a oferit nenumărate remedii pentru stimularea creşterii firului de păr. Acestea sunt cele mai populare, dar ar trebui să fie folosi atât intern cât şi extern. Alimente ca peşte, iaurt sau fulgi de ovăz, când sunt consumate regulat, oferă organismului aportul zilnic esenţial de proteine - substanţe nutritive care întăresc firul de păr.

Credit foto: www.steptohealth.comRecente

Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg
Tiger Woods sursa  Shutterstock jpg
332377003 3394862050761175 2241624325860106195 n jpg
eveniment lux oameni petrecere jpg
Selena Gomez, Nicola Peltz, Brooklyn Beckham jpg
Mark jpg
01  coperta cf06 page 0001 jpg
James Bond jpg
George Clooney, Amal Clooney, Angelina Jolie sursa  Shutterstock jpg
Hobby jpg
Charlize Theron jpg
Brendan Fraser jpg
Gwyneth Paltrow sursa  Shutterstock jpg
Christina Aguilera și tatăl ei sursa  Shutterstock, Twitter jpg
Ce bijuterii ti se potrivesc in functie de semnul zodiacal Sursa foto shutterstock 1633092592 jpg
Kate Hudson1 sursa  Instagram jpg