Plante care te fac mai frumoasă

1 52089 original jpg jpeg

Stresul, grijile şi agitaţia vieţii cotidiene îşi lasă amprenta în fiecare zi asupra feţei, corpului şi părului tău. Dar există metode simple şi puţin costisitoare de-a le contracara acţiunile, iar natura îţi vine în întâmpinare pentru a le găsi pe cele potrivite.

La îndemâna noastră,ieftine şi totuşi atât de eficiente,plantele sunt nu numai medicamente,ci şi formule magice care stau la baza poţiunilor şi a cremelor cu proprietăţi de întinerire,hrănire şi tonifiere.

Cu ajutorul specialistului nostru,Oana Turcu,doctor în ştiinţa şi tehnica produselor de erboristerie,dietetice şi cosmetice,îţi prezentăm mai jos ce plante,în extracte regăsite în produse cosmetice,te vor face să te simţi mai tânără,mai feminină şi,pe cale de consecinţă,mai fericită.

3 aliaţi pentru un chip luminos şi sănătos

Muşeţelulare,în produsele cosmetice,acţiune tonică,de purificare a epidermei,antiiritantă,dar şi de prevenire a îmbătrânirii premature a tenului,pentru că protejează acidul hialuronic din epidermă.

Este recomandat în special pentru tenurile înroşite şi ridate.

Pentru că reduce fragilitatea vaselor capilare,extractul de muşeţel poate fi utilizat şi în produse anticuperoză.

În plus,protejează împotriva iritaţiilor şi a inflamaţiilor,calmându-ţi şi catifelându-ţi pielea.

Nalbaluptă foarte eficient împotriva formării cearcănelor,combate apariţia pungilor de sub ochi şi hidratează zona sensibilă din jurul acestora.

În plus,calmează rapid iritaţiile,are proprietăţi antioxidante şi previne îmbătrânirea cutanată,ca de altfel şi apariţia infecţiilor la nivelul tegumentului.

Propolisuleste unul dintre cele mai eficiente şi versatile extracte din produsele cosmetice şi,ce e cu adevărat remarcabil,este că,graţie varietăţii compoziţiei sale,nu-şi schimbă proprietăţile în niciun mediu.

Pentru ten,este un elixir al zeilor,dezinfectează,calmează erupţii,iritaţii,cicatrizează,luptă împotriva radicalilor liberi şi combate acneea.

Folosit în acelaşi timp în creme,loţiuni tonice şi demachiante,reglează pH-ul pielii şi elimină orice urmă de impurităţi.

Formule eficiente pentru întreţinerea corporală

Rozmarinuleste utilizat pe scară largă,sub formă de uleiuri,în industria de cosmetice.

Stimulează circulaţia sangvină periferică şi,graţie miresmei plăcute,e ideal de folosit în masajul corpului,detensionând muşchii,împiedicând retenţia de lichide şi realizând o detoxifiere naturală a sistemului limfatic.

Se foloseşte în special în masajul anticelulitic.

Castanul de India,sub for­mă de extract,se recomandă în special pentru pielea cu tendinţă de apariţie a cuperozei.

Regulator al circulaţiei sangvine periferice,are efecte tonice şi face minuni în creme care tratează diverse edemuri sau pentru reducerea varicelor.

Hameiulpoate fi folosit sub formă de comprese din infuzii,pentru tratarea acneei şi seboreei tenului.

Din hamei se fac diferite creme şi soluţii care au proprietatea de a îndepărta mătreaţa,de a întări părul ori de a trata dermatitele,acneea şi cheilitele.

Iar pentru pielea sensibilă,în combinaţii extraforte pentru slăbire,devine un excelent tratament de supleţe,anticelulitic şi antivergeturi,inclusiv pentru pielea sensibilă,cu probleme circulatorii şi cu varice.

Centella asiaticăeste un arbore originar din India,Pakistan şi Nepal. Părţi din această plantă sunt utilizate în mod tradiţional,datorită acţiunilor şi efectelor revigorante ale stării de sănătate,precum şi rolului pe care îl au în grăbirea cicatrizării rănilor.

În plus,pentru că îmbunătăţeşte circulaţia capilară la nivelul rădăcinilor firelor de păr,centella asiatică diminuează fenomenul de cădere a părului.

Sfatul specialistului

„Numai natura ne poate face mai frumoşi!

simeon stalpnicul png

Problema noastră este că trăim într-o lume grăbită şi uneori nu avem răbdare să lăsăm plantele să ne schimbe în chip firesc trupul şi aspectul.”

Oana Turcu,doctor în ştiinţa şi tehnica produselor de erboristerie,dietetice şi cosmetice

Blog personal:www.oanaturcu.roRecente

Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg
Dakota Johnson jpg
panza de paianjen shutterstock 1761418589 jpg
film mut shutterstock 1208134459 jpg