Posibilele cauze ale părului uscat şi fragil

1 79309 original jpg jpeg

Părul! Cine nu s-a confruntat măcar o dată cu probleme ale podoabei capilare! Ştim că părul are nevoie de o îngrijire atentă, dar nici faptul că aplicăm măşti şi tratamente naturale nu ne ajută de prea multe ori. El rămâne la fel de uscat şi deteriorat.

Dacă şi părul tău este la fel, iată care sunt principalele cauze:

Probleme de sănătate

Părul nesănătos poate fi un semn al unei probleme de sănătate. Studiile au arătat că persoanele care suferă de anumite tulburări de alimentaţie, precum şi hipotiroidism tind să aibă podoaba capilară uscată şi fragilă.

Utilizarea excesivă a instrumentelor de styling

Prin folosirea regulată a uscătorului, ondulatorului şi a plăcii de îndreptat, firele de păr îşi pot pierde hidratarea naturală iar acest lucru duce la uscarea şi slăbirea lor. Evită să le mai utilizezi la fel de des, mai ales dacă părul este foarte deteriorat. Începe să aplici măşti şi tratamente naturale care să-i redea frumuseţea şi sănătatea.

Folosirea produselor care conţin substanţe chimice

Produsele de îngrijire destinate părului care conţin substanţe chimice dure pot avea efecte negative asupra sănătăţii, cât şi asupra aspectului părului. Nu numai că usucă şi deteriorează firele de păr, dar poate provoca şi căderea lor.

Nu incluzi uleiurile în rutina de îngrijire

Tratamentul cu ulei este esenţial pentru păr. Uleiurile naturale precum uleiul de cocos, uleiul de avocado şi uleiul de măsline sunt bogate în substanţe nutritive care hrănesc firul de păr de la rădăcină, lăsându-l sănătos, mătăsos şi hidratat.

Îl speli mult prea des

Un alt motiv pentru care părul se usucă şi devine fragil este spălarea excesivă. Firele de păr îşi pierd prin spălare uleiurile naturale şi umiditatea.

Îl perii agresiv

Periajul poate afecta umiditatea firelor de păr, lăsându-le extrem de uscate şi fragile. În plus, periatul agresiv poate provoca căderea părului. Specialiştii recomandă să ne spălăm părul de cel mult două ori pe săptămână.Recente

Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg