Povestea aplicaţiei Zoom. Eric Yuan a creat platforma drept dovadă de iubire

1 aplicatia zoom jpg jpeg

Zoom este una dintre cele mai populare aplicaţii ale momentului. De la începutul Pandemiei, numărul de utilizatori a crescut semnificativ, iar conferinţele video au devenit o necesitate, atât pentru cursurile copiilor de la şcoală, cât şi pentru persoanele care lucrează de acasă. Interesant este că Eric Yuan nu şi-a propus să aibă atât de mult succes cu aplicaţia, ci a creat-o pentru că îi era dor de iubita lui.

Deşi este o platformă care a fost lansată acum 9 ani, Zoom a devenit cunoscută la începutul anului 2020. Într-un interviu pentru o publicaţie internaţională, fondatorul a povestit cum i-a venit ideea să lanseze pe piaţă o astfel de aplicaţie:

„M-am gândit pentru prima dată la Zoom când eram student în China şi făceam în mod regulat călătorii cu trenul, de câte zece ore, pentru a-mi vizita iubita, care acum este soţia mea. Am detestat acele drumuri şi mi-am imaginat alte moduri în care aş putea să-mi văd iubita, fără să mai călătoresc. Am decis să vin în SUA la mijlocul anilor ’90, deoarece aici ştiam că îmi pot forma un viitor în IT. Prima dată când am solicitat o vizită în America, am fost respins. Am aplicat din nou şi din nou, pe parcursul a doi ani şi în cele din urmă am primit viza la a noua încercare‟, a spus Yuan.

Un plan gândit într-o călătorie cu trenul

După ce Eric Yuan a reuşit să ajungă în America, s-a apucat de treabă într-o companie cunoscută de IT, pentru a-şi duce visul la bun sfârşit: „În iunie 2011, am decis că este timpul să găsesc soluţia de comunicare video, pe care mi-am imaginat-o în timpul călătoriilor mele cu trenul la facultate. Peste 40 de colegi ingineri au fost alături de mine, în noua mea aventură. Am lansat platforma Zoom în 2012. Acum, aplicaţia are în portofoliu peste 20 de miliarde de minute de întâlniri video

, a spus Eric Yuan.

Întâmplarea amuzantă de care a avut parte la începutul carierei

Eric Yuan a povestit că a avut parte de o întâmplare amuzantă la începuturile carierei sale de CEO. Acesta a hotărât să trimită personal fiecărui client în parte  un e-mail în care să povestească despre avantajele aplicaţiei. Un utilizator i-a răspuns imediat şi l-a acuzat că este un impostor, care îl imită foarte bine pe fondatorul Zoom, iar compania este neserioasă dacă trimite mesaje în numele său. Eric i-a răspuns imediat şi i-a scris că e-mailul a fost într-adevăr de la el şi că nu a fost o strategie de marketing: „Am scris înapoi că mesajul a fost de la mine şi nu a fost generat de unul dintre instrumentele noastre de marketing. Însă nu m-a crezut, aşa că i-am scris din nou şi m-am oferit să intru într-o conferinţă video cu el. Acel apel video nu a avut loc niciodată, dar clientul m-a crezut şi a încetat să-l acuze că este un impostor

.

Sursă foto: ShutterstockRecente

serena williams cu fetita jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg