Prepară-ţi o mască delicioasă de ciocolată! Este foarte hrănitoare!
Ştiai că ciocolata poate fi folosită eficient ca o mască facială? Este recomandată pentru persoanele care au pielea uscată, fiind o masca foarte hrănitoare. Bineînţeles, dacă eşti alergică la ciocolată, nu trebuie să utilizezi această mască.
Masca cu ciocolată hrăneşte pielea cu vitamine,minerale şi antioxidanţi. După aplicarea măştii de câteva ori,pielea devine fermă,moale şi capătă o înfăţişare proaspătă. Ai totuşi grijă pentru că masca de ciocolată poate oferi o tentă bronzantă pielii,mai ales dacă ai un ten foarte deschis la culoare.
Înainte să utilizezi orice tratament facial cu ciocolată,trebuie să ţii cont de tipul tău de ten. Dacă ai un tenul gras,nu este recomandat să aplici masca cu ciocolată,deoarece este foarte hrănitoare. Dacă ai tenul foarte sensibil,este indicat să fii atentă pentru că îţi poate provoca reacţii alergice cutanate.
Pentru prepararea măştii ai nevoie de:
50 de grame de ciocolată neagră (cea care conţine 70-85% cacao,sau chiar 97%,fără alte arome sau ingrediente)
O lingură de ulei de măsline
Iată cum să procedezi:
Cele 50 de grame de ciocolată se topesc şi se lasă la răcit până când ciocolată topită ajunge la temperatura camerei. Apoi se adaugă o lingură de ulei de măsline,se amestecă bine şi se aplică pe faţa curată.
Este extrem de important să fii foarte atentă când aplici masca,deoarece compoziţia trebuie să fie răcită până la temperatura camerei înainte de a fi aplicată pe faţă.
Se lasă timp de 10-15 minute pe ten să acţioneze,apoi se clăteşte cu apă călduţă.