Primul supermodel faimos de la Hollywood. Blestemul frumuseţii ei şi tragedia pe care a provocat-o

1 am jpg jpeg

Înainte de faimoasele Marlene Dietrich, Vivien Leigh sau Coco Chanel, apreciate pentru frumuseţe şi stil în secolul al XX-lea, a existat o femeie considerată „primul supermodel al Americii”. În pofida succesului extraordinar de care s-a bucurat, mulţi nu au auzit de ea şi de destinul ei tragic.

Povestea supermodelului Audrey Munson a început în 1906, când avea 15 ani şi a fost văzută de fotograful Felix Benedict Herzog în timp ce se plimba pe Broadway. După ce i-a făcut o serie de portrete, a prezentat-o cunoscutului sculptor Isadore Konti care a importalizat-o în statuile sale de fier şi piatră. Datorită acestuia, a fost numită „Miss Manhattan”. După o scurtă carieră de actriţă de film, un scandal provocat de frumuseţea ei i-a schimbat brusc destinul.

A acceptat să pozeze nud

Audrey Munson s-a născut în anul 1891, iar părinţii ei au divorţat pe când ea era încă o copilă. S-a mutat în New York împreună cu mama ei care şi-a dorit un nou început. Când l-a întâlnit pentru prima dată pe sculptorul Konti, acesta a crezut că nu este potrivită pentru lucrările lui, dar s-a răzgândit şi i-a propus să-i pozeze pentru o serie de nuduri. Având nevoie de bani, mama ei a fost de acord, iar prima sculptură realizată după Munson a apărut în holul hotelului Astor. După aceasta, a început să pozeze pentru mai mulţi artişti din SUA, pentru sculpturi şi monumente, ilustraţii, picturi.

Audrey avea darul de a evoca o stare de spirit prin postura şi expresia ei şi putea să menţină anumite ipostaze oricât era necesar. În anul 1913, publicaţia „New York Sun” a numit-o „Miss Manhattan”, primul supermodel din America şi „Venus a Americii”. Audrey câştiga aproximativ 35 de dolari pe săptămână, echivalentul a 800 de dolari în prezent. A fost apreciată şi la Hollywood. A interpretat rolul unui model şi a apărut în 4 filme mute. În anul 1915, a devenit prima actriţă care a apărut complet dezbrăcată într-un film non-pornografic, motiv pentru care a fost criticată de unii.

Bărbatul care i-a schimbat destinul

După ce s-a întors la New York, în 1916, pentru a locui cu mama ei într-o pensiune, cel care deţinea pensiunea, Dr. Walter Wilkins, se îndrăgosteşte de ea. Pasiunea lui a mers atât de departe, încât şi-a ucis soţia pentru a putea fi alături de Audrey. În momentul crimei, ea şi mama ei plecaseră deja din New York, dar când poliţia i-a cerut să se prezinte la interogatorii, a refuzat să se întoarcă. De aceea, a urmat o vânătoare naţională. Cele două au fost găsite în Toronto. În ciuda faptului că nu a fost implicată, Audrey Munson nu a mai putut găsi de lucru după acel scandal.

Profeţia care a bântuit-o toată viaţa

Când Audrey era o fetiţă de doar 5 ani, o ţigancă prezicătoare i-a citit în palmă şi i-a spus: „Vei fi iubită şi celebră, dar atunci când vei crede că eşti fericită, fructele oferite de destin se vor transforma în cenuşă în gura ta.” Aceste vorbe au urmărit-o mereu pe Audrey. Ocaziile de a deveni o actriţă cunoscută au venit şi au plecat, iar scandalul în care a fost implicată i-a afectat serios cariera, făcându-i imposibilă găsirea unui loc de muncă, mai ales după schimbarea idealurilor de frumuseţe şi cu avansarea ei în vârstă.

A ajuns să lucreze ca simplă chelneriţă într-un restaurant şi să se bazeze pe sprijinul financiar al mamei sale, care vindea ustensile de bucătărie din uşă în uşă. Se afla cu mama ei în nordul statului, iar viaţa din acel oraş mic s-a dovedit a fi prea deprimantă. Munson a încercat să se sinucidă în 1922, iar zece ani mai târziu, la vârsta de 40 de ani, a fost trimisă de mama ei la un azil pentru pesoane cu boli mintale. A rămas acolo până la vârsta de 90 de ani, moment în care a fost mutată într-un azil de bătrâni din apropiere. După ce s-a strecurat în mod repetat în afara azilului pentru a merge la barul de peste drum, a fost mutată înapoi la azilul pentru persoane cu boli mintale, unde a murit în 1996, chiar înainte de a împlini venerabila vârsta de 105 ani. A fost îngropată într-un mormânt neinscripţionat.

Deşi viaţa ei a luat o întorsătură destul de tragică, Audrey Munson este readusă în memoria turiştilor şi a newyorkezilor datorită celor peste 30 de statui care o înfăţişează.Recente

1 50 cent jpg jpeg
modele foto  Shutterstock jpg
cafea jpg
protest jpg
Cindy Crawford foto  Shutterstock jpg
Sharon Stone foto  Shutterstock jpg
Michelle Obama cu familia foto  Shutterstock jpg
Jennifer Garner foto  Shuttestock jpg
George Clooney, Denzel Washington foto  Shutterstock jpg
Joe Jonas și Sophie Turner foto  Shutterstock jpg
David și Victoria Beckham jpeg
paste jpg
Mila Kunis, Ashton Kutcher foto  Shutterstock jpg
Forma buzelor arata cat esti de afectuos Sursa foto shutterstock 1894073158 jpg
Julia Haart Instagram jpg
horoscop, zodii, stres jpg
Beyonce sursa  Shutterstock jpg
Gordon Ramsay jpg
DISKOteka 5 jpeg
Revista Click! pentru femei Nr 19  15 28 septembrie 2023 jpeg