Prinţesa Catharina-Amalia, viitoarea regină a Olandei, a refuzat suma de 2 milioane de dolari. De ce a luat această decizie?

1 printesa amalia jpg jpeg

Viitoarea regină a Olandei, Prinţesa Catharina-Amalia a surprins cu decizia sa de a refuza suma de 2 milioane de dolari, în ziua majoratului.

Prinţesa Catharina-Amalia, cel mai mare copil al Regelui Willem-Alexander şi al Reginei Maxima, a împlinit la începutul lunii decembrie vârsta de 18 ani. Potrivit tradiţiei regale, ea ar fi trebuit să primească din acel moment o alocaţie anuală, obişnuită pentru o multimilionară, în valoare de 2 milioane de dolari, şi, deşi pare a fi destul de profitabil să te naşti într-o monarhie, Prinţesa s-a rupt de această tradiţie, care i-ar fi putut asigura traiul mult timp de acum încolo.

Viitoarea Regină a absolvit, de curând, liceul şi plănuieşte să facă o pauză de un an de la studii, înainte să înceapă facultatea. Prinţesa Amalia a promovat examenele de la liceu cu brio şi note maxime, ea fiind o mândrie pentru familia sa.

Citeşte şi: Care este profesia pe care Prinţul George o iubeşte. Are legătură cu un personaj îndrăgit din desene animate 

În perioada liceului, Prinţesa a primit din partea guvernului suma de 400.000 de dolari pentru studii, însă ea a refuzat aceşti bani, dar şi alocaţia sa valoroasă. Viitoarea Regină i-a scris o scrisoare de mână primului-ministru, Mark Rutte, în care şi-a justificat decizia. 

Prinţesa Catharina-Amalia: „Mi se pare incomod‟

„Pe 7 decembrie 2021, voi împlini 18 ani şi, conform legii, voi primi o indemnizaţie. Mi se pare incomod să îi primesc, cât timp cât eu nu fac nimic pentru aceşti bani. Alţi studenţi trec printr-o perioadă mult mai grea, în special în această perioadă de coronavirus‟, a scris ea.

Citeşte şi: Portret. Kate, de la momentul când Will i-a dat papucii până în prezent, când „se simte în elementul ei în sânul casei regale” 

Pentru decizia pe care a luat-o, guvernul olandez a felicitat-o. Mark Rutte a specificat că deşi viitoarea Regină refuză această sumă acum, în viitor, este posibil să o primească. El a mai spus totodată că refuzul de a primi aceste fonduri indică faptul că Prinţesa Catharina va fi „o Regină grozavă‟, deoarece se gândeşte şi la cei din jurul ei.

Sursă foto: PinterestRecente

Adam și Eva Foto  Shutterstock jpg
Ben Affleck jpeg
Khloe Kardashian foto  Instagram jpg
Vedere jpg
Priyanka Chopra jpg
Coperta CPF 7 png
Cum sa citesti liniile din palma pentru a afla cati copii vei avea Sursa foto shutterstock 114300868 jpg
Jake Harper jpeg
Katy Perry, Orlando Bloom jpg
femeie din viitor sursa  Shutterstock jpg
Chrsitina Aguilera foto  Instagram jpg
Daenerys Targaryen jpeg
Reese Witherspoon sursa  Shutterstock jpg
Viitorul inteligentei artificiale prin ochii lui Bill Gates Sursa foto Pixabay jpg
Gisele Bündchen sursa  Instagram jpg
Robin Williams, Sam Neill jpg
Victoria Beckham jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg
vedetă pe covorul roșu foto  Shutterstock jpg
Chrissy Teigen jpg