Probleme cauzate de îndreptarea părului cu placa

1 78850 original jpg jpeg

Părul drept a fost mereu în tendinţe, dar folosirea zilnică a plăcii de îndreptat pe păr poate cauza probleme. Pe lângă tehnica clasică de îndreptare a părului cu placa, multe femei apelează la tehnici mai sofisticate, tratamente care se fac numai la saloanele de înfrumuseţare. Dar, ca în cazul oricărui alt tratament, acesta are şi el efecte secundare.

Iată cu ce probleme te poţi confrunta dacă continui să-ţi îndrepţi părul:

Căderea părului

Cel mai frecvent efect secundar al îndreptării permanente a părului este căderea părului. Acerst lucru se întâmplă din cauza rădăcinilor slabe ale firelor de păr. Iar chimicalele dure, precum şi tehnica de încălzire utilizată în timpul sesiunii de îndreptare a podoabei capilare pot provoca subţierea rădăcinii, cauzând căderea.

Păr excesiv de uscat

Procesul de îndreptare a părului poate lăsa părul excesiv de uscat şi deshidratat. Pe lângă căldura aparatului de îndreptat, şi produsele de îngrijire folosite pe podoaba părului pot cauza uscarea.

Alergie

Acesta este un alt efect secundar al îndreptării părului. Produsele folosite pentru modificarea texturii firelor conţin substanţe chimice dure. Şi aceste substanţe chimice pot provoca alergii la nivelul scalpului. De aceea, este important să alegi produse de înaltă calitate pentru îndreptarea părului.

Mătreaţă

Un alt efect secundar al îndreptării părului este mătreaţa. Această procedură de înfrumuseţare poate afecta cantitatea de sebum produsă de scalp, făcându-l să pară uscat şi lipsit de vitalitate. Totuşi, tratamentul obişnuit cu ulei îi poate oferi părului strălucirea naturală şi frumuseţea.

Încetinirea dezvoltării firelor de păr

Mai mulţi experţi în îngrijirea părului sunt de părere că îndreptarea permanentă a părului poate avea un impact negativ asupra creşterii firelor de păr. Din cauza deteriorării provocate asupra foliculilor de păr de substanţele chimice şi căldura utilizată în proces, dezvoltarea părului poate fi afectată.  

Credit foto: www.femalevenue.comRecente

donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg
calendar zile libere jpeg
vitamina D jpg
David Faustino and Christina Applegate   shutterstock 300629561 jpg
jennifer lopez si ben affleck  jpeg
Will Smith  jpg
Chris Pratt    shutterstock 2172219737 jpg
Jennifer Garner jpeg
Regina Elisabeta jpeg