Produse cosmetice INTERZISE în sarcină

1 68078 original jpg jpeg

Sarcina poate fi o perioadă minunată pentru viitoarea mamă, dar poate fi, de asemenea, una confuză, mai ales atunci când vine vorba de îngrijirea pielii şi a părului. Dacă până acum foloseai fel şi fel de produse cosmetice, în sarcină este bine să renunţi la o parte dintre ele.

Retin-A,retinol şi palmitat de retinil

Albert Sasson,ginecolog din Manhattan,spune că această familie de produse trebuie evitate cu orice preţ de femeile însărcinate. În timp ce vitamina A este esenţială pentru buna dezvoltare a fătului,„o cantitate mult prea mare poate provoca malformaţii congenitale grave şi toxicitate hepatică“,explică el. De asemenea,deşi Retin-A este de obicei recomandată ca medicaţie în îngrijirea pielii,foarte mulţi derivaţi de vitamine,cum este retinol si palmitat de retinil sunt interzise în sarcină.

Peroxid de benzoil

Cu toate că sarcina poate provoca de multe ori acnee hormonală,produsele care conţin peroxid de benzoil se încadrează în categoria celor ce nu ar trebui folosite în sarcină. Şi asta pentru că substanţa poate face rău fătului.

Uleiurile esenţiale

„În general,uleiurile esenţiale pot fi extrem de dăunătoare dacă nu sunt utilizate corespunzător“,spune Dr. Sasson. Unele dintre cele mai periculoase uleiuri esenţiale pentru gravide sunt cele de arbore de ceai şi de rozmarin. „Uleiul de arbore de ceai este foarte puternic şi toxic atunci când cantitatea ingerată este foarte mare“,spune Dr. Alexiades-Armenakas. „Efectele sale adverse includ dermatită,reacţii la medicamente şi contracţii premature“. În schimb,uleiul esenţial de rozmarin poate „ creşte tensiunea arterială şi provoca,în doze mari,contracţii uterine“,adaugă Dr. Alexiades-Armenakas.

Acid salicilic

„Este folosit în mod tradiţional pentru acnee,dar se găseşte în aproape toate tipurile de produse exfoliante“,spune Dr. Alexiades-Armenakas. „Când eşti gravidă,trebuie să cauţi produsele care conţin ingrediente naturale “,explică ea.

Clorură de aluminiu hexahidrat

Dacă eşti însărcinată,acum este momentul să înlocuieşti deodorantele din comerţ cu alternativele naturale. Şi asta pentru că s-a găsit în antiperspirante clorură de aluminiu hexahidrat,substanţă ce afectează celulele care produc sudoare.

Formaldehida

Este un compus chimic care se găseşte în special în lacurile de unghii,precum şi în manichiura cu gel. Medicii atrag atenţia că formaldehida poate creşte şansele de a avea problemele de fertilitate sau provoca avort.Recente

Anitta jpg
Boala Pica jpg
Ryan Reynolds jpg
Oprah Winfrey jpg
POZA png
Shannen Doherty  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Lopez jpg
Kate Middleton jpg
Hillary Clinton FOTO Profimedia jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg