Profită de beneficiile strugurilor

1 47792 original jpg jpeg

Bogaţi în vitamine şi săruri minerale, strugurii sunt revitalizanţi, depurativi, dau energie, au efect diuretic şi laxativ. În plus, strugurii au efect antiîmbătrânire, elimină celulita şi dau strălucire părului. O dietă de struguri ajută la detoxifiera organismului dar şi la reducerea efectelor presiunii arteriale ridicate, precum şi la alte probleme ale inimii. Strugurii se folosesc şi ca antioxidanţi în tratamentele corporale şi faciale. În fiecare toamnă se recomandă pentru curăţarea colonului şi detoxifierea organismului o cură cu struguri timp de două zile.

Proprietăţile strugurilor

Efect antiimbătrânire:polifenolii au proprietăţi antioxidante,combat radicalii liberi (principalii factori ai îmbătrânirii pielii) şi calmează pielea iritată. În acest ultim caz,strugurii decojiţi şi fără sâmburi pot fi utilizaţi în compresele aplicate direct pe zonele cu probleme.Proprietăţi fortifiante:glucoza,fructoza,conţinutul de zaharuri este foarte mare (aproximativ 20%). Aceste zaharuri sunt însă uşor de asimilat şi asigură o sursă deosebită de energie pentru organism. Vitaminele A,B1 şi B2,C,PP pe care le conţin strugurii ajută şi protejează organismul.Dezintoxicant şi drenant:datorită conţinutului ridicat de potasiu,strugurii au proprietăţi diuretice,ajutând la eliminarea lipidelor în exces. Pulpa bogata în fibre,compusă din celuloză,ajută intestinele mai leneşe în mod naturalAjută inima şi circulaţia:uleiul vegetal pe care îl conţin în special sâmburii ajută la combaterea colesterolului şi favorizează circulaţia sângelui.Ideali pentru păr:siliciul şi acidul fosforic protejează firul de păr şi-i dau un aspect lucios şi sănătos.Mască pentru un ten luminos

Măştile naturale din struguri ajută la oxigenarea tenului şi la dobândirea luminozităţii. Este necesar ca înainte de aplicare să se facă un gomaj,care ajută la îndepărtarea celulelor moarte şi la deschiderea porilor. Pasează câţiva struguri roşii (cu coajă şi samburi),lasă-i câteva ore într-un vas la fermentat,apoi aplică pasta pe piele şi aşteaptă timp de 20 de minute să acţioneze. La final,clăteşte pielea cu apă călduţă şi aplică o cremă hidratantă. Efectul? Purifiant,exfoliant,antiîmbătrânire:pielea va fi mai netedă şi mai luminoasă.

Pentru a avea un păr mai strălucitor şi revitalizant foloseşte o mască din struguri. Îţi trebuie o jumătate de banana,o jumătate de avocado,un sfert de pepene galben,şase boabe de struguri,o linguriţă de iaurt şi o linguriţă de ulei de măsline. Amestecă toate ingredientele într-un blender,apoi masează-ţi părul nespălat cu pasta rezultată şi las-o să acţioneze 10 minute. La final,clăteşte şi spală-te pe cap cu şampon.

Sucul de struguri păstrează tinereţea pielii şi încetineşte procesul de îmbătrânire,elimină toxinele şi apa din ţesuturi şi determină eliminarea şi arderea grăsimilor,împiedicând astfel formarea nodulilor adipoşi de sub piele. Totodată,vinoterapia este una dintre cele mai moderne şi eficiente terapii corporale anticelulitice. Acest tratament se poate face atât într-un centru spa cât şi acasă. Principalele beneficii ale vinoterapiei sunt:

-eliminarea toxinelor şi a apei din ţesuturi,ceea ce duce la combaterea retenţiei de apă;

-eliminarea şi arderea grăsimilor,impiedicând formarea nodulilor adipoşi;

-pielea devine mai fină şi mai elastică;

-aspectul de coajă de portocală se diminuează vizibil de la prima şedinţă;Recente

Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg
Nume de copii inspirate din seriale Sursa imagine Pixabay jpg
3 zodii carora le merge de minune in plan personal pana pe 27 noiembrie Sursa imagine Pixabay jpg
315521374 433605862308075 4277944834134736587 n jpg
Regalitati jpg
Eddie Murphy, Whitney Houston, telefon în ziua nunții 1 foto  Shutterstock jpg
Charlie Chaplin jpeg
Linda Evans, din Dinastia, 80 de ani sursa  Instagram, Dinastia jpg
soțiile fotbaliștilor, Cupa Mondială la Fotbal, Qatar sursa  Shutterstock jpg
Un mire a visat la o aparitie unica la nunta lui Sursa imagine shutterstock 117996736 jpg
Shakira cauta bona Sursa imagine shutterstock 184651697 jpg