Reguli de aur pentru îngrijirea părului

1 68139 original jpg jpeg

La fel ca şi pielea, şi părul are nevoie de îngrijire specială pentru a străluci. De la spălatul părului de două sau de trei ori pe săptămână la pieptănatul zilnic, există mai multe reguli de aur pentru îngrijirea părului pe care ni le recomandă stiliştii.

Indiferent de tipul firului de păr,ţine cont de câteva reguli simple,pentru a avea plete sănătoase şi strălucitoare.

Reguli de aur pentru îngrijirea părului. Spală părul doar de 2-3 ori pe săptămână

Cât de des ar trebui să-ţi speli părul? Stiliştii spun că spălatul în fiecare zi este o greşeală,indiferent de cât de mult ţi-ai dori să ai părul cât mai curat. „Uleiurile naturale ale părului au ca rol protejarea firelor de păr,astfel încât atunci când te speli zi de zi,îndepărtezi aceste uleiuri vitale“,explică stilistul american Dan Sharp. Acesta spune că,în mod ideal,pentru a menţine părul sănatos,trebuie trebuie să te speli doar de 2 -3 ori pe săptămână.

Reguli de aur pentru îngrijirea părului.Ţine cont de tipul firului de păr şi de stilul de viaţă

„Dacă ai părul creţ,poţi aştepta mai multe zile între spălări“,explică dr. dermatolog Doris Day. „Cu cât părul este mai drept,cu atât părul se îngraşă mai repede şi trebuie spălat mai des. Dacă ai părul foarte drept,nu trebuie să aştepţi mai mult de 2 zile fără a te spăla“,spune medicul Doris Day. Şi anumite obiceiuri,cum este mersul la sală,poate afecta,de asemenea,cât de des trebuie să te speli pe păr.

Reguli de aur pentru îngrijirea părului.Evită duşurile fierbinţi şi o cantitate mare de şampon

Cantitatea de şampon pe care o utilizezi depinde de lungimea şi de grosimea părului. De regulă,o picătură de şampon,de mărimea unei monezi de 50 de bani este suficient. Totodată,masează scalpul pentru a încuraja circulaţia sangvină şi nu te spăla cu apă fierbinte. Altfel,apa foarte fierbinte va usca părul şi-l va încura,situaţie care favorizează ruperea lui.

Reguli de aur pentru îngrijirea părului.Usucă părul cu prosopul înainte de a folosi balsam

Ce balsamutilizezi şi modul în care îl foloseşti este mai important decât şamponarea părului,spun stiliştii. Balsamul face ca firele de păr să fie mai rezistente. Prin urmare,înainte de a-l folosi,usucă părul cu prosopul. După ce-l aplici,înfăşoară părul într-un prosop cald şi stai aşa 15-20 de minute. La final,clăteşte părul cu apă din abundenţă.

Reguli de aur pentru îngrijirea părului.Nu peria părul când este ud

Un păr sănătos are nevoie de un periat regulat. Dacă ai observat că părul are tendinţa de a se încurca,piaptănă-l de 2 ori pe zi,o dată dimineaţa şi odată seara,înainte de culcare,aproximativ 1 minut. Evită să-ţi periezi părul când este ud,căci atunci este mai fragil şi mai sensibil la rupere.Recente

Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Maimuța Proboscis jpg
Jake Gyllenhaal   jpeg
Justin Bieber jpg
Debbie Harry  Instagram jpg
michael jackson jpg
Khloe Kardashian jpg
Robbie Williams, Beyonce  jpg
Click! pentru femei Nr  14   7 iulie 2024 jpeg
Matthew Perry jpeg
Brooke Shields jpg
Dorian Popa   bolovan jpg
Julia Roberts, Emma Roberts jpeg
Zodii greu de impresionat jpg