Remedii naturale pentru călcâie crăpate

1 74506 original jpg jpeg

Călcâiele crăpate sunt, în general, cauzate de o cantitate insuficientă de umiditate. Însă, această problemă dureroasă şi jenantă poate fi vindecată cu câteva remedii simple pe care le poţi prepara chiar tu acasă.

Miere

Lasă apa să curgă în cadă până-ţi acoperă picioare şi adaugă o ceaşcă de miere în ea. Ţine picioareleîn apă aproximativ o jumătate de oră. Nu le clăti,ci pune-ţi şosete şi lasă-le aşa peste noapte.

Suc de lămâie (bio) şi apă de trandafiri

Pune în apa caldă din cadă sucul proaspăt stors de la o lămâie,patru linguriţe de apă de trandafiri şi două linguri de sare mare. Ţine picioarele în apă în jur de o jumătate de oră şi apoi pune-ţi şosete. Clăteşte-le a doua zi.

Citeşte şi:Cum să ai cele mai frumoase călcâie

Ulei de măsline

Pune la încălzit ulei de măsline. Atunci când temperatura este suportabilă,masează călcâiele cu el 2-3 minute şi pune-ţi şosete. Repetă tratamentul câteva zile şi călcâiele picioarelor îşi vor reveni.

Pulpă de banană

Descojeşte o banană şi pasează fructul. Aplică pasta obţinută pe călcâie,las-o să acţioneze 10 minute şi apoi clăteşte picioarele cu apă călduţă. Mai târziu,aplică nişte cremă hidratantă şi pune-ţi o pereche de şosete peste noapte.

Ulei de nucă de cocos

Pune-ţi în palmă nişte ulei de nucă de cocos şi masează călcâiele şi picioarele 2-3 minute,apoi pune-ţi şosete. Pentru rezultatele dorite,repetă tratamentul câteva zile.

Citeşte şi:Tu cum îţi îngrijeşti călcâiele?

Bicarbonat de sodiu

Lasă apa caldă să curgă în cadă şi adaugă o lingură de bicarbonat de sodiu. Ţine picioarele în această apă o jumătate de oră şi apoi clăteşte-le. După 60 de minute,aplică pe călcâie o cremă hidratantă şi las-o să acţioneze pe timp de noapte.Diabetul şi obezitatea sunt cei doi factori de risc pentru călcâiele crăpate. Însă,toţi oamenii se pot confrunta cu această problemă. Pentru a o preveni,consumă cât mai multă apă,evită duşurile cu apă excesiv de caldă şi foloseşte-te de remediile naturale enumerate mai sus.

Credit foto:www.boldsky.comRecente

kim kardashian jpg
Olivia Newton John, ultimul mesaj sursa  Shutterstock jpg
Brendan Fraser jpeg
Chandler Bing jpeg
Ajungem MARI Suflet fragil, caut o inimă mare (1) png
Regina Elisabeta a II a jpg
Jennifer Lopez si Jennifer Garner jpg
Hugh Jackman și soția foto  Shutterstock jpg
brad de Crăciun sursa  Shutterstock jpg
ok Razvan Popescu (2) jpg
Selena Gomez jpg
Printesa Aiko a Japoniei jpeg
Katherine Hepburn jpg
Shania Twain, abuz sexual sursa  Shutterstock jpg
Cea mai in varsta castigatoare a unui premiu Grammy Sursa imagine Instagram angelaalvarez1927 jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Printul Harry jpg
Paradoxul zilei de nastere Sursa imagine shutterstock 150755498 jpg
kim kardashian sursa  Instagram jpg
Cele mai ciudate obiceiuri alimentare ale celebritatilor Sursa imagine Instagram wearedavid mia jpg