Remedii naturale pentru părul gras

1 68424 original jpg jpeg

Dacă părul capătă un aspect uleiul în una-două zile după ce l-ai spălat, este cel mai probabil să ai părul gras. Însă această problemă se rezolvă uşor cu câteva remedii naturale pentru părul gras.

Schimbările hormonale,stresul sau consumul de alimente grase poate grăbi producerea în exces de sebum,care duce la îngrăşarea părului. Pentru a preveni acest fenomen este necesar să păstrezi scalpul curat.

Remedii naturale pentru părul gras. Ceaiul negru

Ceaiul negruconţine un produs astringent,cunoscut sub denumirea de acid tanic,care previne eliberarea de sebum în exces prin închiderea porilor de la nivelul scalpului. Pune două linguri de ceai negru în 250 ml de apă şi fierbe ceaiul 10 minute. Lasă să se răcorească şi toarnă ceaiul peste păr,insistând la nivelul scalpului. Lasă să acţioneze 5 minute şi spală părul cu un şampon cu cât mai puţine substanţe chimice. Repetă tratamentul de trei ori pe săptămână.

Remedii naturale pentru părul gras. Aloe Vera

Vitaminele,mineralele şi enzimele din aloe vera îndepărtează excesul de sebum de pe suprafaţa scalpului şi echilibrează producţia de ulei. În plus,are o acţiune delicată şi păstrează sănătatea firului de păr. Combină o lingură de gel de aloe vera cu una de zeamă de lămâie şi câteva linguri de şampon,cât mai natural. Spală părul cu acest amestec şi aşteaptă să acţioneze şamponul câteva minute înainte să-l îndepărtezi. Repetă tratamentul ori de câte ori este nevoie. Şamponul rămas trebuie păstrat la frigider.

Remedii naturale pentru părul gras. Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu are proprietatea de a absorbi excesul de ulei şi din acest motiv este un remediu natural recomandat pentru părul gras. Mai mult,bicarbonatul are o acţiune alcalină şi echilibrează pH-ul scalpului. Combină o parte bicarbonat în trei părţi de apă şi amestecă până obţii o pastă. Întinde pasta de-a lungul firului de păr,insistând în zona scalpului,las-o să acţioneze câteva minute şi îndepărteaz-o cu apă călduţă. Repetă tratamentul de două ori pe săptămână.Recente

olivia newton john jpeg
vedete jpg
elvis 0 profimedia 0308411997 jpg
robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG