Reţetă pentru combaterea subţierii părului
Dacă nu vrei să îţi fortifici podoaba capilară folosind produse chimicale, ai la îndemână o serie de remedii naturale, care te pot ajuta să ai un păr mai rezistent, dar şi un ten mai strălucitor.
Ho Shou Wu
Aceasta este obţinută din rădăcina tuberoasă a Polygonum multiflorum,o plantă care creşte în munţii din China,şi este de obicei disponibilă sub formă uscată sau de pulbere. Potrivit practicienilor de medicină tradiţională chineză,această plantă stimulează creşterea pletelor şi întărirea firelor de păr. Adaugă pudră de ho shou wu în laptele de migdale neîndulcit sau direct în sucul tău preferat ori în smoothie.
Rădăcină de brusture
Este disponibilă în stare proaspătă,dar şi uscată,sub formă de pudră,fiind mai uşor de adăugat la băuturi. Aceasta are proprietăţi antioxidante şi antibacteriene care ar putea ajuta la restabilirea echilibrului pielii. Pune pulberea de rădăcina de brusture (verifică eticheta de pe pachet pentru instrucţiuni de dozare) în ½ de cană de apa şi lasă să stea peste noapte. Poţi bea ceaiul simplu sau îl poţi adăuga în băutura ta preferată.
Curcuma
Curcuma este o rădăcinoasă care este disponibilă proaspătă,cum ar fi ghimbirul,sau uscată,sub formă de pulbere, atunci fiind cunoscut ca turmeric. Aceasta este cunoscută pentru proprietăţile sale anti-inflamatorii şi a fost folosită de secole pentru a trata bolile de piele. Se agită 1 lingură de curcuma uscată într-o cană cu apă caldă sau se adaugă direct la suc sau smoothie. Ai grijă să nu te murdăreşti pe haine,turmericul pătează îngrozitor.
Pulbere de perle
Este bogată în aminoacizi şi enzime care ajută la promovarea creşterii celulare sănătoase,astfel pielea ta va arăta mai tânără,iar părulva fi mai sănătos. Adaugă pulbere direct în suc sau smoothie sau amestecă cu un pahar de lapte de migdale neîndulcit.
Apă de trandafiri
Aceasta se face din aburul de petale de trandafir distilat. Adaugă 1 linguriţă de apă de trandafir la un pahar de apă (este mai bun cu apă minerală) sau direct în suc sau în smoothie.