Reţete de măşti naturale pentru păr

1 70466 original jpg jpeg

Dacă ai părul fragil şi se rupe foarte uşor, aspru, tratează-l cu măşti hrănitoare, pe care le poţi face în confortul casei tale, fără prea mare efort.

Pentru părul casant

Proteinele din ouă îi redau forţa,strălucirea şi fineţea părului,iar vitaminele conţinute de banană îi dau elasticitate,prevenind despicarea vârfurilor,dar şi apariţia mătreţei.

Amestecă bine un ou întreg cu o linguriţă de ulei de măsline şi cu alta de miere. Apoi,adaugă o jumătate de banană pisată şi puţină apă pentru a subţia compoziţia măştii. La final,înainte de a-ţi spăla părul,întinde masca pe păr,de la rădăcini şi până la vârfuri. Las-o să acţioneze timp de 15 minute,după care tot ce-ţi mai rămâne de făcut este să limpezeşti părul şi să-l şamponezi.

Un mix hidratant

Maioneza făcută în casă nu este bună doar în salate,ci şi pe păr,sub formă de mască,pentru a-l trata dacă este uscat şi deteriorat,pentru a-i da volum şi strălucire.

Ai nevoie de un sfert de cană cu maioneză,o jumătate de avocado fără coajă,o linguriţă de miere,alta de ulei de ulei de măsline şi apă. Pentru ca amestecul să acţioneze mai bine asupra rădăcinilor firelor de păr,masează scalpul,după ce întinzi masca,apoi las-o pe păr încă 15-20 de minute înainte de a limpezi.

Iaurtul întăreşte firele de păr

Pentru a încuraja creşterea părului şi pentru a-l repara în cazul în care este deteriorat,poţi face o mască pe bază de iaurt ale cărui elemente nutritive,în special proteine,îl hrănesc şi-l ajută să se mai îngraşe la fel de repede.

Foloseşte şase-şapte linguriţe de iaurt şi un albuş de ou bătut foarte bine,ca pentru bezele. Amestecă cele două ingrediente pentru mască. Masează scalpul cu acest mix şi întinde-l pe toată lungimea părului. Îndepărtează masca după circa 15 minute!

Avocado ajută părul aspru

Vitaminele E  şi B se găsesc din plin în avocado,iar ele hrănesc părul aspru,conferindu-i delicateţea pierdută.

Într-un blender,mixează o jumătate de avocado curăţat de coajă,un ou,o linguriţă de miere,una de ulei de măsline şi puţină apă. Amestecul trebuie să fie cremos,nu foarte gros. Masca se ţine pe păr aproximativ 20 de minute.

Atenţie!

Mierea este extraordinară pentru părul uscat şi lipsit de strălucire,pentru că-l hidratează foarte bine,dar,pe de altă parte,deschide culoarea părului,deci trebuie folosită în cantitate mică.Recente

Joan Collins foto  Shutterstock jpg
Beyonce jpg
actor pe covorul roșu foto  Shutterstock jpg
Hedy Lamar foto  Crossroads (1942) jpg
Celine Dion foto  Shutterstock jpg
Rihanna foto  Instagram jpg
Coperta Click! pentru femei Nr 11 2024 jpg
Jennifer Garner jpg
Hannah Dodd foto  Shutterstock jpg
Sarah Jessica Parker jpg
Jessica Alba foto  Shutterstock jpg
Jessica Biel jpg
Sarah Wayne Callies foto  Shutterstock jpg
ten frumos jpg
Britney Spears jpg
Courteney Cox si Matthew Perry jpg
Boney M XP 1 png
Jane Seymour foto  Shutterstock jpg
Zodii ai caror nativi sunt atenti la detalii Sursa foto shutterstock 2039710754 jpg
Traditii la nunta jpg