Rosamund Pike, câştigătoarea Globurilor de Aur 2021, respinsă de toate facultăţile de Actorie la care se înscrisese

1 eaaaaaa jpg jpeg

Au trecut numai câteva ore de când frumoasa actriţă a primit Globul de Aur pentru rolul pe care l-a făcut în I Care A Lot, lucru care a surprins-o chiar şi pe ea, având în vedere că a învins, la categoria Cea mai bună actriţă, staruri hollywoodiene precum Michelle Pfeiffer, Kate Hudson, Maria Bakalova şi Anya Taylor-Joy.

„Dragi nominalizate, sunt onorată să fiu nominalizată alături de voi. În film, a trebuit să ies înotând dintr-o maşină care se scufunda, dar prefer asta decât să fi fost în aceeaşi cameră cu Rudy Giuliani”, a declarat actriţa în discursul de acceptare al Globului de Aur, de pe 1 martie, făcând referire la o secvenţă din filmul Borat, în care joacă Bakalova. „Maria, îţi admir curajul şi înţelepciunea!”

Acesta este primul Glob de Aur câştigat de Rosamund Pike (42 de ani) şi a treia sa nominalizare, însă proaspăta câştigătoare era cât pe ce să nu devină actriţă, nefiind acceptată la niciuna dintre facultăţile de Actorie la care se înscrisese. Pike este o actriţă britanică de succes, care şi-a început cariera pe scenă şi a devenit ulterior un star de cinema în toată puterea cuvântului. Iar aceasta este povestea ei!

Şi-a făcut debutul actoricesc pe scenă, în producţii precum Romeo şi Julieta şi Skylight, care au atras atenţia producătorilor hollywoodieni şi au distribuit-o în pelicule tot mai însemnate. Succesul la Hollywood n-a ezitat să apară, mai ales după ce a apărut în Die Another Day (2002), filmul cu James Bond.

Rosamund Mary Ellen Pike s-a născut pe 27 ianuarie 1979, în Hammersmith, Londra. Mama ei, Caroline, este cântăreaţă de operă, iar tatăl ei, Julian Pike, este profesor de muzică, deţinând o funcţie de conducere la Conservatorul Birmingham. Până la vârsta de 7 ani, Rosamund şi-a însoţit părinţii prin toată Europa şi a început să îndrăgească să apară pe scenă, ca ei. S-a înscris la şcoala Badminton din Bristol, la 11 ani, apoi, de la 16 ani, a început The National Youth Theatre. Ştia, până în acel moment, să cânte deja la pian şi la violoncel, iar lecţiile de actorie n-au făcut decât să-i completeze formarea artistică.

Prestaţia sa de la 18 ani, când a jucat în

, a fost lăudată de un impresar, care a şi sfătuit-o să-şi înceapă o carieră actoricească. Din păcate, a fost refuzată de toate facultăţie de Actorie unde se înscrisese, lăsându-i o singură optţiune – de a studia engleza la Universitatea Oxford. În timpul studenţiei, s-a văzut nevoită să accepte câte un rol pe ici, pe colo, pentru a-şi plăti studiile. După primul an petrecut la Universitate, şi-a luat un an liber, pentru a se dedica mai mult pasiunii ei – actoria. S-a întors apoi la şcoală şi a absolvit în 2001. În acelaşi an, a primit un rol în serialul britanic ‘Love in a Cold Climate’,

Nancy Mitford.

După ce şi-a încheiat studiile, a rămas dezamăgită din cauza lipsei oportunităţilor profesionale şi s-a angajat la o librărie, însă viaţa i s-a schimbat radical în numai câteva luni. Tot în 2002, a primit rolul din Die Another Day, blockbusterul în care i-a dat replica lui Pierce Brosnan.

Prima Fată Bond cu o diplomă universitară, Pike a mai apărut şi în ‘Bond Girls Are Forever’, un show special, apoi, în 2004, a jucat cu Johnny Depp în ‘The Libertine’, iar, un an mai târziu, a făcut un rol minunat în Mândrie şi prejudecată, alături de Keira Knightley. O altă mare realizare profesională a actriţei a fost rolul principal din thrillerul lui Ben Affleck ‘Gone Girl’, pentru care a primit nominalizări SAG, BAFTA, Golden Globe şi Oscar.

În ceea ce priveşte viaţa ei personală, Rosamund a avut o relaţie, în studenţie, cu Simon Woods, partenerul ei din Mândrie şi prejudecată. Apoi a fost logodită cu regizorul filmului, Joe Wright, însă a rupt logodna chiar înainte de nuntă. Din decembrie 2009, este implicată într-o idilă cu Robie Uniacke, un om de afaceri şi cercetător mai mare cu 16 ani decât ea, cu care are doi băieţi, pe Solo (născut pe 6 mai 2012) şi pe Atom (a venit pe lume pe 2 decembrie 2014).

O violoncelistă de excepţie, câştigătoarea de anul acesta a Globurilor de Aur vorbeşte fluent germana şi franceza şi locuieşte în Londra.

Foto - Profimedia, Shutterstock, Instagram Rosamund PikeRecente

vedete jpg
elvis 0 profimedia 0308411997 jpg
robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg