Scapă de ridurile fine şi petele pigmentare prin peelingul facial

1 66124 original jpg jpeg

Ridurile fine, petele pigmentare sau semnele cauzate de acnee, pot fi tratate cu ajutorul peelingului chimic. Dr. Daniela Taher îţi spune tot ce trebuie să ştii înainte de a apela la această procedură estetică.

Ce presupune peelingul chimic

Peelingul chimic este o metodă de întinerire facială ce presupune exfolierea epidermei cu ajutorul unei substanţe chimice,având rolul de a îndepărta celulele moarte şi de a stimula regenerarea celulară. În funcţie ce tipul de ten se va alege peelingul mai mult sau mai puţin agresiv.

Exfolierile pielii se execută în sezonul rece pentru a evita hiperpigmentarile după procedură. Numai peelingurile superficiale cu acid salicilic se pot practica în perioada caldă a anului,dar şi în acest caz trebuie evitată expunerea la soare.

”Am cunoscut cu 10 ani în urmă o dermatoloagă care arăta de 30 de ani,deşi avea 57 şi asta numai datorită peelingurilor superficiale asociate desigur cremelor de rigoare. E formidabil cum o procedură atât de simplă poate produce un efect atât de puternic. Desigur că sunt câteva secrete în realizarea procedurii ce ţin de experienţa medicului,cum ar fi tipul de peeling,concentraţia,firma producătoare,dar cel mai important este consecvenţa,adică repetarea lor. Se recomandă în fiecare an o serie de 4-5 şi apoi în fiecare luna până la începutul verii. Avantajul peelingurilor este unul major şi anume costul mult mai mic decât în cazul laserului sau botox-ului,cu condiţia să fie începute de la vârstă de 28-30 de ani”,explică dr. Daniela Taher.

La sfârşitul perioadei de tratament pielea va fi mai sănătoasă,mai tonică,cu ridurile fine estompatate şi o culoare omogenă.

Tipuri de peeling

În cabinetele de dermatologie se practică peelinguri superficiale şi medii. Cele superficiale sunt de obicei cu acid glicolic de la 30% până la 70% concentraţie sau acid salicilic 30%-50% sau combinaţii.

Peelingul profund se foloseşte doar în cazul cicatricilor şi ridurilor profunde,unde este nevoie de regenerare completă. Acestea se realizează exclusiv în săli chirurgicale şi este necesară anestezia locală. Efectele acestei proceduri sunt similare unui lifting facial nechirurgical.

Recomandări post procedură

Indiferent de substanţa utilizată trebuie să respectaţi cu stricteţe recomandările post procedura cum ar fi evitarea expunerii la soare fără aplicarea unei creme cu factor de protecţie,folosirea altor creme decât a celor indicate de medic,eliminarea crustelor formate. Complicaţiile peelingurilor pot fi pete închise la culoare care pot persistă luni de zile dacă v-aţi expus la soare după peeling sau aţi îndepărtat crusta înainte ca pielea să fie vindecată (de obicei înainte de o săptămână),infecţii dacă nu aţi respectat igiena minimă obligatorie,alergii dacă se folosesc creme nepotrivite.

După peelingul chimic se recomandă loţiuni speciale care vor continua exfolierea,vor proteja pielea şi vor menţine şi ameliora rezultatele. Aplicaţi zilnic aceste produse dacă vreţi să aveţi rezultate de lungă durată.

Aceste proceduri pot fi realizate de dr. Daniela Taher,medic specialist,dermatologie estetică,cu studii de pregătire în Germania şi Franţa,în domeniul laserelor ablative,vasculare,pigmentare,tehnici non-invazive de întinerire cutanată,liposucţie şi transfer de grăsime.



Recente

Caline Dion  foto   Instagram jpg
MAGIC IN THE AIR jpg
Hailey Bieber jpg
Tom Cruise i a interzis lui Nicole Kidman 1  foto   Shutterstock jpg
Ryan Reynolds și Blake Lively jpeg
Esta TerBlanche  foto   Shutterstock jpg
Brad Pitt  foto   Shutterstock jpg
Kate Middleton jpeg
Care sunt complexele tale fizice in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 526923172 jpg
Chitaristul trupei The Rolling Stones jpg
Jessie J jpg
Kim Kardashian, copii jpeg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg
Brigitta Gheorghe, de la muzica la arta culinara 1  Sursa foto arhiva personala jpg
Barbosu  Sursa foto arhiva personala jpg
The Simpsons  foto   Imdb jpg
Mirosuri pe care cainii le resping jpg
Spune mi zodia ta si vei afla ce nuanta de ruj te pune in evidenta  Sursa foto shutterstock 2477758069 jpg
loialitate jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial  Sursa Foto   Shutterstock jpg