Şcoala "Micile Vedete" a lansat prima promoţie!

1 47825 original jpg jpeg

Tu ce făceai în copilărie? Îţi petreceai timpul jucându-te cu prietenii? Şi copiii de azi se joacă, dar unii o fac pentru a deveni viitori artişti sau vedete de televiziune. Toată vara trecută, 26 de copii din Bucureşti au avut şansa să deprindă tainele filmului şi televiziunii şi să realizeze un scurtmetraj la prima şcoală de film şi televiziune pentru copii din România adresată micuţilor între 5 şi 11 ani.

Este vorba despre Şcoala „Mici Vedete”,înfiinţată anul acesta de Ema Pendiuc,prezentatoarea emisiunii „Impact” de la TVR 3,împreună cu sora ei,Ariana Pendiuc,cel mai tânăr regizor din România al cărui film,„Magda”,a fost selecţionat la Festivalul de Film de la Cannes şi produs de Ema Pendiuc.Ideea înfiinţării unei şcoli de film şi televiziune pentru copii a venit în urma succesului avut la Cannes de cele două surori cu scurtmetrajul „Magda”. Oamenii pe care i-au întâlnit la Cannes le-a îndemnat să împărtăşească şi altora din experienţa lor. De aceea,s-au orientat către copii.„Aşa a început povestea "Micilor Vedete". Acum,după primele cursuri,pot spune că,mai presus de toate,un curs de actorie este un curs de dezvoltare personală. E uimitor cât de mult au evoluat copiii în doar câteva luni. Şi mereu vor mai mult şi mai mult. Asta mă motivează să le ofer toate condiţiile să reuşească în domeniul filmului şi al televiziunii”,spunea regizoarea Ariana Pendiuc pe parcursul primelor trei luni de curs a şcolii.Primul film făcut de "Micile Vedete"„Aventurile Micilor Vedete” este scurtmetrajul pe care cei 26 de copii talentaţi ai primei promoţii de “Mici Vedete” l-au oferit părinţilor,profesorilor şi cunoscuţilor lor,după trei luni de pregătiri. Pe când alţi copii se distrau în vacanţă,ei au mers la castinguri pentru a juca în filme şi emisiuni,au fost în vizită la studiourile Media Pro din Buftea,la radioul public şi la Kids Radio,au făcut fotografii şi au fost înscrişi la agenţii de casting. Cei mai buni au fost deja selectaţi pentru reclame,telenovele,filme educative şi vor continua să înveţe la Şcoala de Film şi Televiziune pentru Copii. Şi,pentru că au fost atât de lăudaţi,am vrut să-i cunoaştem mai bine.Şi timizii pot fi vedete

Un lucru e cert:la început mulţi dintre copiii care au absolvit Şcoala „Micile Vedete” erau timizi şi nu aveau prea mare încredere în ei. Cristina (9 ani) era una dintre aceştia şi a lucrat mult pentru a fi o mică vedetă. „Am învăţat să vorbesc corect şi să scap de timiditate în faţa camerei. Îmi doresc foarte mult să devin o mare actriţă!”,spune ea. Deja visează să poată emoţiona publicul la fel de mult ca o vedetă adevărată cum este actriţa Tamara Buciuceanu,pe care o admiră foarte mult. Mama ei,Mihaela Urse,a adus-o la cursurile Şcolii de Film şi Televiziune din întâmplare. „Cristina auzise la şcoală despre preselecţia de admitere la şcoală şi a vrut neapărat să meargă.”,explică mama Cristinei. „A trecut toate testele şi aşa a urmat şcoala. Mi-a plăcut că s-a pus accent pe dicţie,pe comunicare,pe stimularea imaginaţiei şi pe jocurile de improvizaţie. Copiii au intrat în contact cu lumea televiziunii şi au jucat pe un platou de filmare. În ceea ce o priveşte pe Cristina,de acum încolo depinde de ea să meargă mai departe şi să reuşească.”

De când avea doi ani,Radu Susai (6 ani),una dintre micile vedete ale şcolii Emei Pendiuc,imita în oglindă personajele peferate din desenele animate. Cu toate că este încă mic,a participat deja la realizara a două reclame şi un reality-show. „S-a filmat odată şi 10-12 ore pe zi. Eu eram epuizată,dar el n-a avut nicio problemă. Lua totul în joacă.”,povesteşte mama lui,Silvia Susai. Pentru ea e mare lucru că Radu a început să-şi câştige primii bani. Faţă de alţi copii,ştie valoarea banilor şi nu i se mai pare normal să primească jucării sau dulciuri dacă nu a muncit pentru ele.

Ilinca a cucerit pe toţi cei prezenţi la lansarea filmului „Aventurile Micilor Vedete”. De când a început Şcoala „Micile Vedete” şi-a făcut nu numai noi prieteni,ci şi-a învins emoţiile,comunică mai uşor,e mai cochetă şi dezinvoltă. Cel puţin aşa spune mama ei,Dana Rădoi. „Am învăţat că pot să fiu actriţă când o să fiu mare şi să nu-mi fie frică să spun ceva în faţa camerei”,zice micuţa de doar cinci ani. La şcoală,cel mai greu i s-a părut să spună glume,dar nu va mai fi o problemă după ce va termina şi cursurile de toamnă al Şcolii „Micile Vedete”.

Dacă ai un copil talentat care visează să devină actor sau vedetă de televiziune,îl poţi înscrie săptămânal la preselecţiile pentru admiterea la Şcoala de Film şi Televiziune pentru Copii “Micile Vedete”,venind la cursurile desfăşurate lunea (între orele 16:30 şi 18:00) la Centrul Cultural Metropolitan (Bd. Poligrafiei,nr. 4) şi marţea (între aceleaşi ore) la Centrul Cultural „Nicolae Bălcescu” (Str. 11 Iunie,nr. 41). Pentru amănunte,accesează site-ul www.micilevedete.ro.