Scorţişoara şi lămâia – un duo miraculos

1 64195 original jpg jpeg

Lămâia şi scorţişoara au numeroase beneficii pentru sănătate. Iar combinarea celor două ingrediente ajută într-o gamă largă de neplăceri. Iată care sunt acestea!

Pe de o parte,lămâia este cunoscută pentru capacitatea ei de a întărî imunitatea,detoxifica organismul,trata indigestia şi elimina kilogramele în plus. Pe de altă parte,scorţişoara luptă împotriva microbilor,a cancerului,ţine sub control nivelul ridicat de zahăr din sânge,iar lista beneficiilor nu se opreşte aici.

Te scapă de acnee

Pune într-un vas câteva picături de suc de lămâie şi o linguriţă de scorţişoară. Amestecă ingredientele şi foloseşte pasta pentru a înlătura pustulele. Proprietăţile antimicrobiene ale scorţişoarei ajută la tratarea infecţiei,în timp ce aciditatea lămâiinu doar că grăbeşte uscarea coşurilor,dar ţine la distanţă apariţia cicatricilor. Aplică pasta pe pustule şi las-o să acţioneze 15 minute. Clăteşte cu apă din abundenţă.

Înlătură durerile

Milioane de oameni din întreaga lume suferă de artrită. Dacă aceste dureri îţi limitează mobilitatea,împiedicându-te să-ţi desfăşori activităţile zilnice,apelează la combinaţia dintre suc de lămâie şi scorţişoară. În fiecare dimineaţa bea o cană de apă în care ai pus două linguriţe de pudră de scorţişoară,una de miere şi lămâie stoarsă. Acest remediu ar trebui consumat înainte de micul dejun.

Elimină excesul de greutate

În loc să foloseşti suplimente pentru a scăpa de nesuferitele kilograme,optează pentru un remediu natural care grăbeşte eliminarea acestora. Sucul de lămâie este cunoscut pentru proprietăţile sale de ardere a grăsimilor,în timp ce scorţişoara accelerează metabolismul,făcându-te să arzi mai multe calorii şi grăsimi. Adăugând suc de lămâie şi scorţişoarăla o cană de ceai verde se spune că funcţionează de minune împotriva kilogramelor.

Remediu excelent pentru tuse şi răceală

Sucul de lămâie conţine vitamina C care ajută la întărirea imunităţii,scurtând durata de viaţă a infecţiilor. Scorţişoara este capabilă să distrugă bacteriile şi virusurile. De aceea,combinarea acestor două ingrediente te ajută să-ţi revii mai repede după o răceală.