Secretul antic pentru un zâmbet imaculat

1 63497 original jpg jpeg

Ştiai că există un ingredient natural, folosit de indienii din vremuri antice pentru a-şi curăţa dinţii, ale cărui beneficii pot concura cu rezultatele celor mai promovate paste de dinţi? Uleiul de cocos menţine nu doar sănătatea dentară, are efect de albire şi protejează smalţul dinţilor.

Cele mai noi studii în domeniu au scos la iveală că metodele utilizate demult,în vremuri străvechi,aveau efecte surprinzătoare. De aceea,oamenii de ştiinţă le studiază încă pentru a le descoperi cât mai multe proprietăţi benefice pentru organism.

Un exemplu este uleiul de cocos,care a demonstrat că are efecte pozitive asupra pielii,dacă este folosit la exterior,dar şi asupra activităţii organelor,dacă este ingerat. Mai nou,uleiul de cocos ajută şi în menţinerea şi igiena danturii.  

Gargară cu ulei de cocos

O tehnică foarte veche,pe care o foloseau indienii antici,constă în gargară la prima oră a dimineţii,pe stomacul gol,pentru a oferi danturiio igienă impecabilă şi pentru a proteja dinţii de carii.

Oamenii de ştiinţă au observat,după cercetările recente,că uleiul de cocos are şi calităţi de albire a danturii şi conferă un luciu sănătos smalţului,aşa cum aduce un efect de strălucire discretă pielii.

Alb imaculat după doar o lună de folosire

Rezultatele experimentului au fost publicate în Jurnalul Nigerian de Medicină. La cercetări au fost implicate 60 de persoane,cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani.

Acestea au făcut gargară timp de 30 de zile cu ulei de cocos,iar în zilele 1,7,15 şi 30,oamenii de ştiinţă au evaluat igiena dentară şi au notat efectele asupra cariilor şi afecţiunilor gingivale.

După doar o săptămână,nivelul plăcii bacterienes-a redus,iar afecţiunile gingivale,unde au existat cazuri,s-au limitat şi chiar au dispărut în decursul lunii.

Uleiul de cocos,efecte antiinflamatorii şi antimicrobiene

Experţii de la Colegiul Dentar Kennur din India au precizat că uleiul de cocos este un ulei uşor de găsit şi accesibil la preţ. Se pare că acest ulei conţine o cantitate mare de acizi graşi,din care predominant,respectiv 45-50%,este acidul lauric.

Acesta a dovedit efecte antiinflamatorii şi antimicrobiene excelente.

După ce faci gargară cu ulei de cocos,clăteşte bine gura cu apă caldă.Recente

pahare   shutterstock 2155428393 jpg
Bradley Cooper si Lea jpeg
Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg