Sfaturi de îngrijire a pielii: pentru fiecare tip de ten

1 75068 original jpg jpeg

Există patru tipuri de tenuri: uscat, gras, mixt şi normal. Şi, pentru ca pielea să fie curată şi sănătoasă, este important să foloseşti produsele de îngrijire şi produsele cosmetice specifice fiecărui ten în parte.

Tenul uscat

Are nevoie de produse hrănitoare,care să hidrateze pieleaîn profunzime. Nu trebuie să foloseşti săpunuri şi măşti de exfoliere pe bază de argilă şi trebuie să faci duş o singură dată pe zi. În schimb,alege cremele grase,pe care trebuie să le aplici pe faţă cu 1-2 ore înainte de a merge la culcare.

Tenul gras

Necesită o îngrijire specială. De aceea,nu-ţi atinge faţa cu mâinile murdare. Spală-te cu apă rece,nu cu apă fierbinte,deoarece glandele sebaceevor produce mai mult ulei şi vor devini mult mai active. Evită utilizarea tonerelor pe bază de alcool,pentru că acestea usucă pielea. În schimb,foloseşte un produs cu acid salicilic.

Citeşte şi:Cum ai grijă de tenul extrem de grasUtilizează produse cu o textură uşoară,cum sunt loţiunile şi gelurile. Cele cu texturi mai groase pot face pielea mai uleioasă sau pot bloca porii. Dacă suferi de acnee,foloseşte un produs care conţine retinoizi,peroxid de benzoil sau acid salicilic,pe care le poţi aplica pe toată suprafaţa feţei.

Tenul mixt

Evită tonerele care conţin alcool. Foloseşte diverse produse pentru diferite zone ale pielii:tegumentul gras are nevoie de produse cu textură lejeră,iar zonele uscate au nevoie de hrănire şi hidratare. În plus,foloseşte-le pe cele care conţin acid glicolic. Ele reduc producţia de sebum,ajutând la exfolierea şi regenerarea celulelor. Dacă pielea din zonele grase are tendinţa de a se  inflama,utilizează produse care conţin retinoizi. Ei acţionează împotriva acneei şi stimulează producţia de colagen.

Citeşte şi:Ritual de îngrijire

Tenul normal

Femeile care au acest tip de ten nu au nevoie de produse cosmetice pentru a-şi îngriji tenul,însă trebuie să aibă grijă de piele,în special în timpul iernii. Deoarece,odată cu înaintarea în vârstă,tegumentul începe să se usuce.

Credit foto:www.vineveraskincare.wordpress.comRecente

Adam și Eva Foto  Shutterstock jpg
Ben Affleck jpeg
Khloe Kardashian foto  Instagram jpg
Vedere jpg
Priyanka Chopra jpg
Coperta CPF 7 png
Cum sa citesti liniile din palma pentru a afla cati copii vei avea Sursa foto shutterstock 114300868 jpg
Jake Harper jpeg
Katy Perry, Orlando Bloom jpg
femeie din viitor sursa  Shutterstock jpg
Chrsitina Aguilera foto  Instagram jpg
Daenerys Targaryen jpeg
Reese Witherspoon sursa  Shutterstock jpg
Viitorul inteligentei artificiale prin ochii lui Bill Gates Sursa foto Pixabay jpg
Gisele Bündchen sursa  Instagram jpg
Robin Williams, Sam Neill jpg
Victoria Beckham jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg
vedetă pe covorul roșu foto  Shutterstock jpg
Chrissy Teigen jpg