Smokey eyes în funcţie de forma ochilor
Tehnica smokey eyes se numără printre cele mai complicate ale machiajului, întrucât nu poate fi realizată de oricine. Dacă îţi doreşti să îţi pui ochii în valoare printr-un astfel de machiaj, trebuie să ţii cont de câteva aspecte, printre care se numără şi forma ochilor. Află câteva secrete din spatele unui machiaj provocator!
Ochi apropiaţi
În cazul în care ai ochii mai mici şi foarte apropiaţi, va trebui să realizezi un machiaj care să dea iluzia că aceştia sunt mai depărtaţi. Aplică o nuanţă deschisă din colţul interior al ochiului şi aplică nuanţele întunecate, puternice, pigmentate pe colţurile exterioare, pentru a da efectul de fumuriu. Trebuie să îţi împarţi pleoapa în trei părţi egale, ceea ce înseamnă că aplici baza pe colţul interior al ochilor, apoi aplici o nuanţă medie în partea din mijloc, iar cea mai închisă va trebui aplicată în colţul extern. Nu uita că trecerea nuanţelor trebuie să fie una fină, gradată.
Ochi depărtaţi
Dacă ai ochii mai depărtaţi, scopul tău este acela de a crea o iluzie că nu există un spaţiu atât de mare între ei. Pentru ochii depărtaţi, smokey eyes reprezintă un machiaj corector şi se poate realiza în orice culoare, este însă importantă textura fardurilor. Arată mai bine când se lucrează cu nuanţe medii. Aplică un fard deschis pe întreaga suprafaţă a pleoapei şi alege, apoi, unul într-o nuanţă mai închisă pentru definirea umbrei, pe care îl poţi aplica şi pe pleoapa inferioară.
Ochi migdalaţi
Persoanele cu ochi migladaţi se disting printr-o formă ovală, cu colţuri ascuţite. Pentru a accentua privirea, trebuie să realizezi o umbră strălucitoare. Aplică o nuanţă cu glitter de la linia genelor până la creastă. Mai apoi, cu ajutorul unei pensule, aplică un fard bronzant. Acest lucru îţi va intensifica privirea şi va pune în valoare culoarea irisului. Finisează look-ul de smokey eyes cu ajutorul unui creion dermatograf sau al unui tuş rezistent la apă. Nu uita că trebuie să aplici dermatograful cu mare atenţie, astfel încât să eviţi să îi faci mai înguşti.