Soluţii naturale pentru o piele strălucitoare

1 66039 original jpg jpeg

Nu ştii ce să mai faci ca să elimini petele pigmentare de pe faţă şi urmele lăsate de acnee? Nu te descuraja! Ajutorul vine de unde te aştepţi mai puţin. Şi anume, din bucătărie! Iata cateva soluţii naturale pentru o piele strălucitoare.

Multe ingrediente pe care le foloseşti de obicei la prepararea mâncărurilor au şi alte utilităţi. Sunt câteva care deschid tonul pielii şi estompează petele întunecate de pe faţă şi urmele lăsate de acnee,ajutându-te să ai o piele strălucitoare.

Soluţii naturale pentru o piele strălucitoare cu fructe proaspete

Pune o linguriţă de suc de ananas,una de lapte de nucă de cocos şi o jumătate de linguriţă de miere într-un vas. Omogenizează bine ingredientele şi aplică pasta pe ten pentru 20 de minute. După aceea,clăteşte faţa cu apă călduţă. Poţi folosi în locul sucului de ananas,suc de mere sau de pere.

Soluţii naturale pentru o piele strălucitoare cu curcuma

Este o plantă cu proprietăţi antiseptice,care face minuni pentru ten. Pune într-un vas o linguriţă de lapte,un vârf de cuţit de turmeric şi două picături de ulei de migdale. Amestecă bine ingredientele şi aplică pasta obţinută pe faţă,evitând zona ochilor. Lasă masca să acţioneze 10-15 minute,după care clăteşte cu apă călduţă.

Soluţii naturale pentru o piele strălucitoare cu linte

Amestecă într-un recipient o lingură de linte roşie,două de brânză de vaci şi câteva picături de ulei de nucă de cocos. Întinde compoziţia pe faţă şi las-o până se usucă. Îndepărtează masca cu apă călduţă.

Soluţii naturale pentru o piele strălucitoare cu coji de fructe

 

Ia câteva coji de portocale şi de lămâi şi lasă-le să se usuce la soare. Macină-le în râşniţa de cafea şi cerne pudra obţinută. Depozitează pulberea într-un recipient de sticlă şi utilizeaz-o de câte ori este nevoie. Pune o linguriţă din această pudră într-o cană şi toarnă puţină apă de trandafiri.  Întinde pasta pe ten,iar după 20 de minute,clăteşte cu apă caldă. Apelează la această mască de două ori pe săptămână.