Spune adio tenului cu probleme

1 shutterstock 571816033 jpg jpeg

Frumuseţea tenului contează, chiar dacă pandemia te ţine în casă şase zile din şapte. Dar, a-ţi păstra frumuseţea tenului zi de zi nu este uşor. Până şi un biet punct negru îţi poate schimba starea de spirit. De aceea este important să ştii cum să atenuezi micile imperfecţiunile de moment. Şi nici măcar nu ai nevoie de creme scumpe.

Nu doar poluarea, ci şi stresul, lipsa somnului, alimentaţia nepotrivită, fumatul sau alcoolul îţi pot afecta sănătatea şi frumuseţea tenului. Pentru a-ţi îngriji pielea, poţi folosi creme adecvate, dar tratamentele naturiste sunt mult mai blânde. Nu doar că nu irită pielea, dar sunt mult mai ieftine şi mult mai la îndemână.

Bicarbonatul de sodiu, pentru puncte negre

Pentru a scăpa de acnee, puncte negre şi pete pe faţă, foloseşte bicarbonat de sodiu. Acesta echilibrează pH-ul pielii şi este şi un bun exfoliant, ajutând la curăţarea pielii de impurităţi.

Amestecă două linguriţe de bicarbonat de sodiu cu 100 ml de apă minerală pentru a face o pastă. Aplică pasta pe zona cu acnee şi cu puncte negre, în special în zona T a feţei. Lasă compoziţia să se usuce, în jur de 10 minute, apoi clăteşte faţa cu apă din abundenţă. Repetă procedeul o dată sau de două ori pe săptămână.

Citeşte şi: 5 beneficii incredibile ale uleiului de măsline

Scorţişoara, inamica coşurilor

Scorţişoara este un ingredient-minune pentru faţă: reduce inflamaţia de la nivelul pielii, destupă porii şi menţine elasticitatea tenului. Este şi mai eficientă când o combini cu miere, deoarece neutralizează bacteriile de la suprafaţa pielii, cele care duc la apariţia coşurilor. Poţi prepara o pastă amestecând o linguriţă de pudră de scorţişoară cu o linguriţă de miere. Soluţia se aplică pe tenul curat şi trebuie lăsată să acţioneze 20 de minute, după care se spală faţa cu apă călduţă. Repetă ritualul săptămânal.

Aloe vera estompează petele roşii

Gelul de aloe vera are proprietăţi vindecătoare şi calmante. Este, deci, ideal pentru tratarea iritaţiilor pielii. Nutrimentele esenţiale împreună cu antioxidanţii din această plantă au capacitatea de a estompa petele roşii. Ai nevoie de o frunză groasă, suculentă de aloe vera, pe care o secţionezi şi storci gelul. Cu ajutorul unui disc demachiant, aplică gelul pe zona cu probleme şi masează timp de două, trei minute. Lasă-l să acţioneze încă 30 de minute, înainte de a clăti faţa cu apă. Alternativ, poţi folosi gel de aloe vera din comerţ atâta timp cât acesta este un produs bio.

Ananasul şterge petele maronii

Graţie enzimelor din compoziţia sa, care pot descompune melanina - pigmentul responsabil de culoarea pielii -, ananasul ajută la tratarea petelor maronii de pe faţă. Astfel, de două ori pe săptămână, îţi poţi trata tenul curat cu suc de ananas. Pentru aceasta foloseşte un disc demachiant îmbibat în suc natural de ananas, ideal preparat în casă, care să nu conţină îndulcitori sau conservanţi. O altă soluţie este să aplici bucăţele de ananas proaspăt direct pe faţă, pe care le ţii timp de 15 minute. Când simţi că pielea începe să te strângă, spală faţa cu apă călduţă.

Citeşte şi: Spune adio călcâielor crăpate! Sfaturi de îngrijire

Lămâia elimină impurităţile

Lămâia este ingredientul perfect pentru curăţarea tenului. Datorită faptului că acidul citric conţine vitamina C, fructul ajută şi la reducerea punctelor negre. Acizii din sucul de lămâie au un efect de peeling delicat şi îndepărtează celulele moarte de la suprafaţa pielii.

Aplică suc proaspăt pe faţă şi pe gât, pe pielea curată. Alternativ, poţi folosi direct felii de lămâie, pe care letamponezi uşor pe ten. Lasă lămâia să acţioneze timp de 10 minute, apoi spală faţa cu apă. Atenţie, însă, unele tenuri sunt sensibile la sucul de lămâie. Dacă simţi că te ustură pielea, clăteşte-o imediat cu apă rece pentru a evita iritarea.Recente

Nadia Comaneci 4 ok GettyImages 1206897168 jpg
horoscopul toamnei shutterstock 1556244503 jpg
cimpoierul reginei Sursa foto  Instagram jpg
Torpedoul masinii jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial Sursa Foto  Shutterstock jpg
printul charles si camilla parker bowles gettyimages 495794140 6 jpeg
Secretele dietei cu care Jamie Oliver a slabit usor  Sursa foto Shutterstock jpg
Ezra Miller ritualuri satanice Sursa  Shutterstock jpg
Regele Charles atentat Sursă foto  Shutterstock jpg
Ce semnificație are inelul pe care regele Charles îl poartă, foto pinterest jpeg
Courteney Cox jpg
Regina înmormântare pălărie accesoriu jpg
Stranepotii reginei elisabeta jpeg
Marlyn Monroe si Frank Sinatra foto profimedia 0697582301 jpg
Se va schimba viaţa prinţului William şi a familiei sale  Sursa foto Instagram Kensingtonroyal jpg
omagiu adus reginei Elton John regina înmormântare Sursa foto  Shutterstock jpg
Vedete certate cu apa si sapunul, foto shutterstock jpg
Meredith Gray jpeg
Regina Elisabeta si Printul Filip FOTO Profimedia
Lady Louise Windsor si Regina Elisabeta jpeg