Spune-mi unde ai coşuri ca să-ţi spun de ce boli suferi

1 71711 original jpg jpeg

Gândeşte-te pe ce zone ale corpului îţi apar cel mai des coşuri, deoarece acestea au o corespondenţă clară cu organele interne şi îţi pot dezvălui de ce afecţiuni suferi.

Acneea care apare pe restul corpului,în afară de faţă,chiar şi sub forma unor pete,poate semnala anumite dezechilibre interne. Iată despre ce poate fi vorba.

Zona 1:Dereglare hormonală

Dacă acneea apare de obicei de-a lungul maxilarului sau pe gât,ar putea indica faptul că glandele suprarenale (hormonii aferenţi) sunt suprasolicitate.

Alte motive:stresul cotidian sau consumul excesiv de zahăr.

Coşurile mai pot apărea în astfel de zone şi dacă porţi bluze cu gulere înalte sau părul îţi atinge în mod constant pielea acestei zone.

Zonele 2 şi 3:Stres

Acneea umărului poate fi primul semn că eşti suprasolicitată şi că sistemul tău imunitar este sensibil şi vulnerabil. O altă explicaţie ar mai fi şi bretelele sutienului ori bareta genţii,care îţi irită pielea. Verifică dacă nu cumva aceasta este cauza.

Zona 4:Sistemul digestiv

Obişnuieşti să porţi haine care nu îţi lasă pielea să respire,din materiale precum poliester sau nailon? Ai exclus infecţiile de natură fungică (mai ales daca ai puncte albepe piept,care nu răspund la tratamentele acneei) şi alergiile?

Atunci s-ar putea ca acneea de pe pieptul tău să indice anumite probleme digestive,cum ar fi o dietă săracă,obiceiuri alimentare nesănătoase,un consum de alimente condimentate excesiv sau că bei prea multe băuturi reci.

Zonele 5 şi 6:Nivelurile vitaminelor din sânge

Pielea nu este atât de fină pe braţe,aşa că poţi dezvolta keratoza pilaris în această zonă. Se prezintă sub forma unor pete mici,care dau pielii un aspect de pielea de găină.

Keratoza pilaris este cauzată de obicei de o circulaţie deficitară şi de o supraaglomerare de celule moarte,la nivelul foliculului de păr. Încearcă să exfoliezi în mod regulat această zonă şi să o menţii hidratată,cu produse pe bază de acid salicilic. Dacă problema persistă,mai poate fi vorba şi de un deficit de vitamine în organism.

fcc1ff1da89ef2db6edb79e21b494968 jpg jpeg

Zona 7:Nivelul glicemiei

Există foarte puţine glande sebacee în această zonă,deci,dacă te confrunţi cu acnee la nivelul stomacului şi taliei,poate fi vorba,fie de o hiperglicemie,fie că porţi haine prea strâmte,care îţi irită pielea.

Zona 8:Igiena sau bolile cu transmitere sexuală

Extrem de dureroasă şi destul de dificil de îndepărtat,din cauza gradului mare de umezeală din această zonă,acneea inghinală este cauzată de obicei de firele de păr crescute sub piele,în urma depilării sau a rasului cu lama.

O altă cauză mai poate fi şi igiena personală precară,dar în cazuri mai severe,aceşte mici leziuni pot fi,de fapt,negi sau simptomele unei BTS-boli cu transmitere sexuală (mai ales dacă simţi mâncărime şi ajung să supureze,şi nu prezintă semne de ameliorare după 3-4 zile).

Zonele 9 şi 10:Sensibilităţi sau alergii ale pielii

Acneea de pe coapse şi partea superioară a piciorului vine,de obicei,ca reacţie la anumite loţiuni de corp,geluri de duş,detergenţi de rufe sau balsamuri. În partea de jos a picioarelor (pe gambe) se adaugă şi factorul de păr care obişnuieşte să crească sub piele,după ras sau ceară.

Se tratează cel mai eficient cu loţiuni sau geluri de corp pe bază de acid salicilic sau glicolic,şi creme hidratante non-comedogenice.

Zonele 11 şi 12:Sistemul nervos sau digestiv

Această zonă este cea mai afectată de acnee şi printre cele mai frecvente motive se numără alergiile,transpiraţia excesivă,hainele din diverse materiale,hainele prea strânse pe corp,ce nu lasă pielea să respire,părul sau produsele de îngrijire a corpului.

Dacă ai exclus oricare din aceste posibile cauze,atunci fă o evaluare serioasă a dietei tale,pentru a afla dacă nu este cumva prea încărcată cu alimente prăjite şi bogate în calorii,sau dacă nu dormi suficiente ore pe noapte. Ambele ar putea contribui la declanşarea acneei.

Zonele 13 şi 14:Sistemul digestiv

Există,de obicei,trei motive pentru care acneea apare pe fese:lenjeria de corp care nu-ţi lasă pielea să respire sau este prea strâmtă;pielea excesiv de uscată sau o dietă şi o digestie proaste.

Deci,în cazul în care nu scapi de bubiţe nici dacă alegi o altă lenjerie intimă,din bumbac,şi te şi hidratezi,înseamnă că obiceiurile tale alimentare sunt cauza.Recente

Horoscop bilunar Shutterstock 176811710 jpg
prenume bebelus jpg
Ivanka Trump, Donald Trump sursa  Shutterstock jpg
Ce averi au celebritățile de la Hollywood jpg
actrița Jessica Alba sursa  Shutterstock jpg
Click jpeg
1 printul william shutterstock 1288925734 jpg jpeg
kim kardashian jpg
Olivia Newton John, ultimul mesaj sursa  Shutterstock jpg
Brendan Fraser jpeg
Chandler Bing jpeg
Ajungem MARI Suflet fragil, caut o inimă mare (1) png
Regina Elisabeta a II a jpg
Jennifer Lopez si Jennifer Garner jpg
Hugh Jackman și soția foto  Shutterstock jpg
brad de Crăciun sursa  Shutterstock jpg
ok Razvan Popescu (2) jpg
Selena Gomez jpg
Printesa Aiko a Japoniei jpeg
Katherine Hepburn jpg