Staruri americane cu origini ucrainene văd cum se repetă istoria. Bunicii lor au fugit din Ucraina acum 100 de ani

2 leonardo dicaprio jpg jpeg

Cele mai multe dintre artiştii pe care le vedem pe ecranele noastre provin din Statele Unite ale Americii sunt descendenţi ai imigranţilor. Există o mare diasporă formată din evrei ucraineni în SUA din cauza antisemitismului cu care s-au confruntat în ţara lor natală când era sub conducere sovietică.

Ucraina are o istorie culturală bogată a artelor, în special dans şi muzică. Odată cu plecarea lor în alte ţări de-a lungul timpul, au adus-o cu ei în toată lumea. Din acest motiv, există atât de mulţi artişti talentaţi care au origini ucrainene. Din ce în ce mai multe staruri îşi declară cu mândrie aceste origini pentru a-şi arăta solidaritatea cu poporul lor după evenimentele din 24 februarie încoace.

Bunica ucraineană a lui Leonardo DiCaprio a părăsit Odesa în copilărie

Actorul a declarat de multe ori că este „pe jumătate rus”. De fapt, la o cercetare amănunţită a arborelui său genealogic se pare că el este mai degabră pe jumătate ucrainean. Bunica sa, Elena Smirnova, se trăgea din Odesa înainte ca familia ei să fugă în 1917, odată cu declanşarea Revoluţiei Ruse. Ea avea numai trei ani pe atunci.

Dustin Hoffman şi-a descoperit originilea ucrainene abia la 79 de ani

Un alt actor celebru care şi-a descoperit strămoşii ucraineni mai târziu în viaţă este Dustin Hoffman. După ce a apărut în emisiunea televizată „Finding Your Roots” în anul 2016, a descoperit că bunicii lui paterni au fugit din Ucraina din cauza guvernării antisemite a sovieticilor.

Steven Spielberg se trage din bunici ucraineni

Cunoscutul regizor Steven Spielberg are bunici ucraineni de ambele părţi ale familiei sale. Au venit în SUA din Odesa şi Kamianets-Podilskyi. El a crescut cu o legătură puternică cu rădăcinile sale culturale. Într-un interviu a declarat: „Am simţit că am o părticică din Ucraina în propria casă, mai ales în preajma cinei”.

Michael Bolton îşi datorează talentul strămoşilor din Kiev

După numele său real Michael Bolotin, Michael Bolton a scris în memoriile sale din 2013 „The Soul of It All” că provine dintr-o familie ucraineană. În carte, îşi atribuie parţial talentul familiei de acolo: „Vocea mea vine din istoria familiei mele. S-ar putea să fi existat cineva talentat printre strămoşii mei ucraineni de la Kiev”.

Bunicul patern al lui David Duchovny era ucrainean

Actorul devenit faimos după apariţia în seriale ca „Dosarele X” şi „Californication”, David Duchovny, şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii crezând că este rus. În anul 2014 a descoperit că se trage din Ucraina. Bunicul său din partea tatălui a locuit în Berdychiv înainte de a pleca în SUA în anii `20.



Recente

Celine Dion  foto   Instagram jpg
Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg