Staruri care vorbesc sincer despre menopauză. Oprah (67 de ani): „Doi ani n-am dormit o noapte întreagă”

6 fotojet jpg jpeg

Suntem în 2021, însă menopauza a rămas un subiect tabu pentru multe dintre reprezentantele sexului frumos. Nimănui nu-i face plăcere să vorbească deschis despre disconfortul fizic simţit, despre stările psihice întâmpinate şi toate schimbările produse în organism după perioada fertilă a unei femei.

Tocmai din acest motiv, câteva vedete au ţinut să-şi facă cunoscută propria experienţă, în speranţa că modificările hormonale prin care au trecut ele şi restul schimbărilor aduse de menopauză pot fi de folos celor care consideră subiectul ruşinos şi, drept urmare, suferă în tăcere, în loc să accepte şi să treacă mai uşor prin această etapă normală a vieţii.

Oprah Winfrey – 67 de ani

Faimoasa moderatoare TV a ales să privească menopauza dintr-o perspectivă pozitivă. Şi nu pentru că trece uşor prin ea, ci poate pentru că... n-are încotro. „Multe femei cu care am vorbit percep menopauza ca pe o binecuvântare”, a scris Oprah în revista care-i poartă numele, în 2019. “Mi-am dat seama că acesta este momentul în care trebuie să te reinventezi după ani întregi petrecuţi având grijă de alţii”, a adăugat ea.

Winfrey vrea să le încurajeze pe femei să vorbească despre simptomele menopauzei mai ales pentru că nici ea n-a beneficiat de ajutor atunci când a avut nevoie mai mult. „Doi ani n-am mai putut dormi bine. Timp de doi ani n-am reuşit să mai dorm o noapte întreagă. N-aveam deloc linişte. Neliniştea şi palpitaţiile mă însoţeau noapte de noapte. Asta mi s-a întâmplat pe la 48, 50 de ani. Aşa că m-am dus la cardiolog. Am luat medicamente. Am purtat un monitor la inimă săptămâni întregi. Apoi, într-o bună zi, când mergeam prin studioul emisiunii The Oprah Winfrey Show, am dat peste cartea «Înţelepciunea menopauzei», de Dr. Chirstiane Northrup, şi am deschis chiar la capitolul despre Palpitaţii – semnul pe care ţi-l dă inima. Am luat-o ca pe un semn. În acea carte am găsit răspunsul pe care-l tot căutasem de la doctor la doctor. Până atunci nu reuşisem niciodată în viaţa mea să am o conversaţie cu cineva care să-mi spune exact la ce să mă aştept.”

Michelle Obama – 57 de ani

Anul trecut, fosta Primă Doamnă a SUA a abordat subiectul delicat chiar în podcastul care-i poartă numele: „Eu am avut probleme hormonale din cauza infertilităţii. Am avut transpiraţii nocturne chiar de la 30 şi ceva de ani. Legat de călturile care te cuprind odată cu menopauza, eu le-am avut din plin înainte de-a începe să iau hormoni.”

Soţia fostului preşedinte Barack Obama a continuat să vorbească despre simptomele pe care le-a avut în timpul mandatului soţului său: „Ţin minte cum m-au luat toate căldurile în timpul unei vizite oficiale. Eram gata îmbrăcată, trebuia să ies pe uşă şi brusc zici că cineva mă băgase într-un cuptor. Şi atunci mi-am zis că ceea ce trăiam era o mare nebunie şi că nu mai puteam trăi aşa. Simţeam că mă topesc pur şi simplu. Atunci am decis să iau hormoni.”

Jane Fonda – 83 de ani

Foto - ShutterstockRecente

michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg