Tango la şosea

1 46442 original jpg jpeg

Duminică seară am ieşit un pic din monotonia serilor de weekend cu prietenii la terasă şi am mers să dansez tango la şosea în parcul Kiseleff . De cum am intrat în parc m-au întâmpinat acordurile sud-americane.

Ajunsă în apropierea foişorului,am văzut mulţimea strânsă în jurul dansatorilor. Le-am admirat şi eu mişcările graţioase şi agile,ţinuta elegantă şi mi-am zis că trebuie să învăţ şi eu acest dans. Evenimentul face parte din programul „O oră de mişcare pentru fiecare”pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos. Organizatorii ne-au propus până acum să facem mişcare în Herăstrău,să jucăm volei în faţa Ateneului şi acum să dansăm tango la şosea.

Trebuie să spun că ultima variantă m-a făcut să îmi doresc cu adevărat să încep să merg la cursurile unei şcoli de dans. Poate că astfel voi face şi eu suficientă mişcare. Dar ce-i motivează pe dansatorii prezenţi la eveniment? Cine erau ei? Au fost şi ei vrăjiţi pentru prima dată de frumuseţea acestui dans sau cunosc demult tainele sale?

Cel mai tânăr şi cel mai în vârstă participant

Alexandrina Muscalu (62 de ani) iubeşte dansul de o viaţă. Timp de 40 de ani a lucrat ca dansatoare profesionistă,alcătuind un cuplu şi pe scenă cu soţul ei,Marian. „Iubesc tangoul şi în general dansul,pentru că apropie inimile şi,totodată,mişcarea te ajută să fii mai sănătos. Pe mine dansul mă apropie şi de Dumnezeu,pentru că mă rog şi dansez pentru El. Îi mulţumesc că mi-a dat acest talent,acest har”,mi-a spus ea.

Acum,Alexandrina a făcut câţiva paşi de dans cu Ionuţ,unul dintre cei mai tineri participanţi la eveniment. El are 14 ani şi dansează de la 7 ani. Merge la antrenamente în fiecare zi şi nu vede cum ar putea fi altfel pentru că iubeşte acest sport din toată inima. Neştiind cu cine are a face a vrut să-i explice doamnei Muscalu regulile dansului.

După 30 de ani

Pentru familia Săndulescu,în schimb,mişcarea nu este o obişnuinţă. Dar au venit acum să se relaxeze şi au luat hotărârea să „recidiveze”. Doamna Maria Săndulescu mărturiseşte că nu a mai dansat tango de 30 de ani,dar s-a bucurat să facă asta acum şi să-şi înveţe fiul câţiva paşi. Şi-ar dori să fie mai des astfel de evenimente sau chiar să se înscrie la un club de dans. Soţul a stat mai mult pe margine,dar s-a bucurat să privească şi asculte muzică.

Poveste de dragoste în ritm de dans

Raluca şi Cătălin dansează tango de când s-au întâlnit prima dată pe „Aleea de Tango” din Cişmigiu. Atunci s-a aprins în ei şi pasiunea pentru acest dans,dar s-au şi îndrăgostit unul de celălalt. Faptul că s-au înţeles pe ring i-a făcut să creadă că şi în viaţă se vor înţelege la fel de bine. Şi timpul a confirmat. Aşa cum relaţia lor a devenit serioasă,şi dansul a ajuns ceva mai mult decât un hobby,cei doi fiind invitaţi să facă atmosferă la diferite evenimente. Merg şi acum la antrenamente de două ori pe săptămână,dar şi atunci când se întâlnesc,oriunde ar fi,dansează.Recente

Printul Harry jpg
Paradoxul zilei de nastere Sursa imagine shutterstock 150755498 jpg
kim kardashian sursa  Instagram jpg
Cele mai ciudate obiceiuri alimentare ale celebritatilor Sursa imagine Instagram wearedavid mia jpg
Oprah Winfrey, Tom Cruise nunta sursa  Shutterstock jpg
Vedete care au devenit mame in 2022 jpg
meghan markle, cățeii ducesei sursa  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck (2) jpg
Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg