Tăticul savant. Ce s-a întâmplat cu Lieserl, copilul din flori al lui Einstein?

1 einstein jpg jpeg

Este considerat unul dintre cele mai mari genii ale omenirii, datorită contribuţiei sale incontestabile în domeniul fizicii. Însă, pe plan personal, Albert Einstein pare că n-a luat întotdeauna cele mai inspirate decizii...

Faimosul om de ştiinţă s-a însurat cu Mileva Marić în 1903 şi, încă de la începutul relaţiei lor, fizicianul nu şi-a tratat soţia cu prea mare respect. Einstein avea 24 de ani când s-a însurat pentru prima dată, iar mireasa lui era cu patru ani mai mare decât el. În primă instanţă, cei doi amorezi erau înnebuniţi unul după altul, mai ales că aveau o pasiune comună – fizica.

Doar că aceeaşi fizică îi şi distanţa tot mai mult pe soţii Einstein. Tot mai însingurat şi mai dedicat muncii lui, Albert ajunsese să nu mai dea atenţie propriei igiene, iar Marić devenise tot mai conştientă că avea lângă ea un bărbat însurat cu munca lui. Dar acesta n-a fost singurul impediment din viaţa lor împreună...

Relaţia celor doi a fost afectată cel mai mult de o întâmplare petrecută chiar înainte ca ei să ajungă la altar. Marić a adus pe lume un copil în 1902, cu un an înainte de-a se căsători cu marele fizician, dar nimeni nu pare că ştie ce s-a întâmplat cu adevărat cu fetiţa lor, pe care o denumiseră Lieserl.

Până şi naşterea micuţei Lieserl a fost învăluită complet în mister. S-a aflat despre ea abia la 30 de ani după moartea lui Einstein, în 1987. Atunci a fost momentul în care s-a făcut public un volum de notiţe de-ale savantului, iar acestea atestau existenţa copilului din flori al lui şi al celei care avea să devină prima lui soţie.

Şi ce s-a întâmplat cu acel copil?

Unii sunt de părere că mama lui Albert l-a convins pe acesta să renunţe la copil, în timp ce alţii consideră plauzibil ca fetiţa să fi murit la o vârstă fragedă în Serbia, unde ajunsese să fie crescută de părinţii lui Marić. E posibil ca adevărul să nu fie aflat niciodată, însă cei mai mulţi istorici susţin că Lieserl a murit de mică din cauza scarlatinei chiar în casa părintească.

Foto - ShutterstockRecente

Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg