Te-ai ars? Iată cum te tratezi!

1 74545 original jpg jpeg

Accidentele nefericite, cum sunt arsurile, pot să lase urme adânci pe pielea ta şi pe a celor din jur. De aceea, este foarte important să ştii ce faci în situaţiile de urgenţă.

Arsurile termice pot să apară în urma arsurii cu flacără sau cu lichide fierbinţi.  Prima regulă în astfel de momente este să îndepărtezi victima de flamă sau de locul accidentului.

Pe cât posibil,stropeşte zona cu apă rece şi pune o compresă sterilă cu apă rece pe zonele lezate. După aceste măsuri,mergi cât mai rapid la spital ca să primeşti îngrijiri de urgenţă.

„ Pentru arsurilor superficiale,cremele cortizonice reduc inflamaţia şi calmează durerea. În cazul arsurilor mai grave,se impune nu numai tratament local specializat,ci şi tratament pe cale generală într-un serviciu de urgenţă”,spune Mihaela Leventer,specialist DermaStyle.

Cicatricea după arsura superficială se vindecă  în câteva săptămîni,fără a lăsa urme. Cea după arsura profundă se formează în timp şi capătă aspectul final după nouă luni. Perioada critică apare de la două săptamâni şi durează în medie opt săptămâni,timp în care pacientul trebuie monitorizat şi ajutat să cicatrizeze normal. Pielea este de cele mai multe ori roşiatică şi subţiaţă.Recente

Kendall Jenner jpg
Bruce Willis 1 jpg
Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg
Tiger Woods sursa  Shutterstock jpg
332377003 3394862050761175 2241624325860106195 n jpg
eveniment lux oameni petrecere jpg
Selena Gomez, Nicola Peltz, Brooklyn Beckham jpg
Mark jpg
01  coperta cf06 page 0001 jpg
James Bond jpg
George Clooney, Amal Clooney, Angelina Jolie sursa  Shutterstock jpg
Hobby jpg
Charlize Theron jpg
Brendan Fraser jpg
Gwyneth Paltrow sursa  Shutterstock jpg
Christina Aguilera și tatăl ei sursa  Shutterstock, Twitter jpg