Testul de 10 secunde care îţi spune cât de sănătos e părul tău

1 71748 original jpg jpeg

Ştii de fapt cât de sănătos este părul tău? Ei bine, există metode care te ajută să afli mai simplu decât te aşteptai. Încearcă aceste teste rapide pentru a descoperi dacă este ok sau dacă are nevoie de mai multă îngrijire.

Testarea firului de păr

Smulge un fir de păr curat şi pune-l într-un pahar transparent,plin cu apă. În cazul în care pluteşte,părul tău este sănătos. Dacă se scufundă,ai probleme mari cu porozitatea. Motivul pentru care plonjează este acela că apa împinge firul prin cuticule-de altfel,principala cauză a încreţirii şi decolorării rapide (moleculele de culoare ies mai repede din firele poroase). Pentru a scădea porozitatea,foloseşte o mască hidratantă săptămânal,cu aminoacizi şi lipide grase,care susţin straturile exterioare ale părului,păstrând firele netede.

Deteriorarea părului poate fi cauzată de o varietate de factori,inclusiv de vopsirea lui,folosirea instrumentelor de styling pe bază de căldură şi îngrijirea necorespunzătoare.

Testarea foliculilor

Pentru a vedea dacă părul este afectat de produsele de styling,smulge un fir de păr,ţinându-l cât mai aproape de rădăcină,pentru a-l scoate cu totul. Examinează capătul rădăcinii firului. În cazul în care este în formă de bulb,înseamnă că părul tău este puternic şi sănătos. În cazul în care nu există niciun bulb,iar rădăcina este firavă,părul este deteriorat.

Testul de elasticitate

Părul sănătos este uşor elastic,în timp ce părul deteriorat este fragil şi se rupe atunci când eşti stresată. Pentru a efectua testul,umezeşteo secţiune a părului. Ia două sau trei fire între degetul mare şi arătător şi trage uşor de vârfuri. În cazul în care se întinde şi ricoşează când îi dai drumul,e sănătos. Dacă părul se rupe,a suferit unele daune.

Testul porozităţii

Testul de porozitate determină starea cuticulelor părului. Pentru a testa porozitatea,prinde o şuviţă de păr între degetul arătător şi degetul mijlociu. Mergi cu şuviţa între degete de la vârfuri spre rădăcină. Dacă se simte dur şi inegal,este deteriorat. În cazul în care se simte neted în cea mai mare parte,cuticulele sunt sănătoase.Recente

Katherine Hepburn jpg
Shania Twain, abuz sexual sursa  Shutterstock jpg
Cea mai in varsta castigatoare a unui premiu Grammy Sursa imagine Instagram angelaalvarez1927 jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Printul Harry jpg
Paradoxul zilei de nastere Sursa imagine shutterstock 150755498 jpg
kim kardashian sursa  Instagram jpg
Cele mai ciudate obiceiuri alimentare ale celebritatilor Sursa imagine Instagram wearedavid mia jpg
Oprah Winfrey, Tom Cruise nunta sursa  Shutterstock jpg
Vedete care au devenit mame in 2022 jpg
meghan markle, cățeii ducesei sursa  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck (2) jpg
Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg