Top 10 femei excepţionale: Elisabeta Nagy îi ajută pe copiii bolnavi

1 48384 original jpg jpeg

Pe Elisabeta, activităţile asociaţiei ei o fac să se simtă fericită, mărturiseşte ea ori de câte ori vorbeşte despre ceea ce face. Dinamică şi volubilă, răspunde zilnic tuturor celor care îi cer ajutorul.

Din dorinţa de a le face viaţa mai uşoară copiilor cu handicap din Cehu Silvaniei,Elisabeta Nagy a înfiinţat Asociaţia „Down Sindrom“. La început,asociaţia şi-a desfăşurat activitatea în diferite locuri şi oferea doar consiliere.

Apoi,după audienţe şi demersuri la autorităţile locale,Elisabeta a primit de la Consiliul Judeţean o clădire,unde a deschis Centrul de zi dedicat copiilor şi adulţilor cu sindrom Down,dar şi celor cu alte handicapuri.

Acum,după eforturi susţinute şi cu sprijinul multor sponsori pe care n-a fost uşor să-i convingă,Elisabeta se bucură că poate oferi copiilor şi tinerilor care vin la centru atât două mese pe zi,cât şi oportunitatea de a învăţa să scrie,să citească,să se facă utili confecţionând diverse decoraţiuni. A creat o adevărată instituţie.

I s-au alăturat 12 voluntari,un psihopedagog şi un asistent social. „Ceea ce caut să fac eu alături de colegii mei este să scot maximum din aceşti copii,pentru ca ei să se poată descurcasinguri dacă va fi nevoie”,spune Elisabeta.

Eforturile ei continuă:caută sponsori,organizează concerte de caritate,activităţi cu copiii de la Centrul de zi,se îngrijeşte să nu le lipsească alimentele de zi cu zi,îi duce acasă la finalul zilei,se ocupă de contabilitatea asociaţiei.

mărturiseşte ea. În viitor,speră să obţină un microbuz,pentru a-i transporta mai uşor pe copii,şi să creeze un centru rezidenţial pentru copiii orfani cu handicap.

simeon stalpnicul png

Mini CV Elisabeta Nagy

Are 64 de ani,locuieşte în Cehul Silvaniei,judeţul Sălaj,şi este mama unei fete de 29 de ani,care suferă de sindrom Down. Realizări:Acum 11 ani a înfiinţat Asociaţia Down Sindrom,pentru a ajuta familiile cu copii atinşi de această suferinţă. În anul 2005,a inaugurat şi un Centru de zi destinat copiilor cu dizabilităţi (sindrom Down,autism,pareze).

Votează prin SMS şi câştigi!

,din cadrul campaniei Top 10 femei excepţionale din revista Click! pentru femei din 15 aprilie. Trimite un SMS la numărul 1399 cu textul

Eşti înscris automat la extragerea finală pentru un telefon LG T310 Cookie. Câştigătorii vor fi desemnaţi prin tragere la sorţi şi publicaţi în ediţia din 6 mai 2011.

Costul unui SMS este de 0,30 euro cenţi şi este valabil în reţelele Orange,Cosmote şi Vodafone. În plus,pentru fiecare SMS trimis,vei primi Gratuit,sfatul revistei Click! pentru femei.Recente

Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg