Top 10 filme care au făcut istorie. Iată ce filme premiate cu OSCAR trebuie să vezi neapărat

1 65889 original jpg jpeg

1. Închisoarea îngerilor (1994) - Andy Dufresne (Tim Robbins), un bancher de succes, este condamnat pe nedrept pentru uciderea soţiei sale şi amantului acesteia, deşi acesta se declară nevinovat.

Andy plănuieşte în închisoare o modalitate de evadare alături de alţi prizonieri. Totodată,acesta vrea să îl pedepsească pe directorul închisorii pentru tirania sa. Filmul este cotat pe siteul imdb.com drept cel mai bun film al tuturor timpurilor.

2. Naşul (1972) 

Filmul este inspirat din romanul lui Mario Puzo şi reprezintă povestea grandioasă a lui Don Vito Corleone(Marlon Brando),un mafiot din Sicilia,ajuns cap al unei importante reţele mafiote din America. 

3. Lista lui Schindler (1993)

Acţiunea filmului se petrece în Polonia,iar Oskar Schindler,un membru al Partidului Nazist,ajunge să salveze 1100 de evrei de la moarte,în perioada Holocaustului. 

4. Gladiatorul (2000)

Generalul Maximus (Russel Crowe),prietenul şi preferatul împăratului Marcus Aurelius,ajunge să fie vândut ca sclav,fiind capturat prin comanda lui Commodus. Maximus devine în scurt timp gladiator şi se întoarce la Roma pentru a se răzbuna pe Commodus care îi omorâse soţia şi copilul,ajungand eroul a zeci de mii de oameni. 

Vezi Top 10 filme care au făcut istorie AICI.