Tragedia care a împins-o pe Meryl Streep în braţele soţului ei de 42 de ani

1 meryl strepp don gummer shutterstock 375976345 jpg jpeg

În numai jumătate de an, legendara actriţă de la Hollywood a pierdut o mare dragoste şi s-a măritat cu alta. Meryl Streep formează cu sculptorul Don Gummer unul dintre cele mai stabile şi mai frumoase cupluri din Cetatea Filmului de 42 de ani încoace, lucru confirmat chiar de ea: „Am găsit un soţ grozav acum mulţi ani. Am avut eu norocul acesta!...” Dar, pe cât de fericit şi de împlinit este mariajul lor acum, pe atât de triste au fost circumstanţele în care s-au cunoscut şi şi-au început relaţia.

Cu numai câteva săptămâni înainte de a-şi întâlni jumătatea, în 1978, Streep se afla la căpătâiul actorului John Cazale, iubitul ei de doi ani, care şi-a dat ultima suflare chiar în braţele ei. Cum a putut să treacă Meryl peste pierderea suferită şi să-şi concentreze atenţia, atât de repede, pe alt bărbat care i-a apărut în viaţă?

Diva hollywoodiană l-a întâlnit pe Cazale – cunoscut pentru roluri precum cel din The Godfather (n.r. Naşul) – în 1976, în timp ce se afla la un casting la festivalul Shakespeare in the Park din New York. Au primit atunci amândoi câte un rol în Measure for Measure, lucru care i-a apropiat imediat.

În culise, cei doi actori au devenit un cuplu, iar Meryl s-a mutat în apartamentul lui John din Tribeca la scurt timp după ce şi-au început idila. „Era diferit de tot restul lumii”, spunea ea conform celor declarate de biograful Michael Schulman. Însă, din păcate, fericirea lor a fost de scurtă durată. În mai 1977, cei doi amorezi au primit o veste îngrozitoare – Cazale fusese diagnosticat cu cancer la plămâni în stare terminală, crunta boală răspândindu-se deja în tot trupul său.

Streep nu-şi dorea nimic altceva decât să-i fie alături iubitului ei în ultimele sale clipe de viaţă, motiv pentru care a făcut tot ce i-a stat în putinţă ca să-l ajute, să-l îngrijească în ultimele lui luni de trăit. Astfel, când Cazale a fost distribuit în filmul The Deer Hunter, Meryl a acceptat să joace şi ea în acea peliculă doar pentru a fi în preajma iubitului ei bolnav.

John n-a ajuns să trăiască atât cât să termine filmul. În ciuda lunilor întregi de tratament îndurate, cancerul s-a metastazat la oase. „Eram atât de implicată în toată acea situaţie, încât nici nu-mi mai dădeam seama de viteza cu care el se deteriora...”, a dezvăluit actriţa îndurerată. Actorul s-a stins pe 12 martie 1978, la spitalul Sloan Kettering din New York. Streep, care avea atunci doar 29 de ani, nu s-a despărţit de el nicio secundă din momentul în care pacientul fusese internat în spital.

“Meryl nu era pregătită să primească îngrozitoarea veste a pierderii lui şi nici să creadă că se prăpădise... Ea s-a pus să apese pe pieptul lui, plângând, şi, pentru o clipită, John şi-a deschis ochii. «E-n regulă, Meryl», i-a spus el cu ultimele puteri. «E OK», povesteşte Shulman în Her Again - Becoming Meryl Streep.

Imediat după moartea lui Cazale, Streep s-a dus în Canada pentru a sta cu o prietenă, iar, la întoarcerea în New York, a constatat că era evacuată din apartamentul în care locuise cu marea ei dragoste. Fratele actriţei, Harry, a venit imediat s-o ajute pe Meryl să-şi împacheteze lucrurile şi a adus cu el un prieten, pe Don Gummer, ca să de-a şi el o mână de ajutor. Don locuia în apropierea ei şi a zărit-o pe Streep de câteva ori prin cartier, dar n-a îndrăznit niciodată să o salute.

Gummer tocmai se pregătea să plece din ţară, ca să călătorească prin lume, motiv pentru care i-a propus tinerei îndurerate să stea în apartamentul lui din Soho cât timp era el plecat. În perioada care a urmat, cei doi noi amici au ţinut legătura prin scrisori şi s-au apropiat tot mai mult. Împinsă de la spate de o prietenă văduvă de-ale ei, actriţa a început să petreacă tot mai mult timp în compania lui Gummer la întoarcere.

Întors în ţară, Don n-a pierdut timpul şi a cerut-o de soţie pe Meryl, iar, pe 30 septembrie 1978, cei doi prieteni şi-au unit destinele. Ceremonia nupţială a avut loc în curtea casei părinţilor ei de pe Insula Mason, Connecticut, însă mama miresei a ţinut să-şi exprime grija cu privire la viteza cu care fiica ei trecuse de la o relaţie încheiată tragic la una nouă, care nu ştia nimeni unde va duce.

În anii care au urmat, cei doi soţi au devenit părinţii a patru copii - Henry, Mamie, Grace şi Louisa. Mamie şi Grace au călcat pe urmele mamei lor şi au devenit actriţe, în timp ce Henry este muzician, iar Louisa, model.

“Fetele mele, băiatul şi soţul meu ne implicăm cu toţii în treburile fiecăruia, dar suntem apropiaţi unii de alţii şi asta e tot ce contează”, a declarat actriţa pentru The Guardian.

În ciuda discreţiei familiei Streep-Gummer, cei doi soţi sunt adesea văzuţi împreună pe covorul roşu, la evenimente, iar zâmbetul lor larg denotă fericirea de-a se găsi unul pe altul la momentul protrivit, în ciuda criticilor primite la începutul relaţiei lor.

“Îmi doresc ca soţul meu să ştie că tot ceea ce apreciez mai mult în viaţa mea el a fost capabil să-mi ofere”, a conchis Meryl Streep.

Foto - Shutterstock



Recente

marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bundchen  foto   Shutterstock jpg
Meghan Fox  Instagram jpg
Cristiano Ronaldo este in vacanta cu familia  jpg
Bella Hadid  foto   Shutterstock jpg
Keely Brosnan si Pierce Brosnan  jpg