Tratamente de înfrumuseţare pe bază de struguri

1 71884 original jpg jpeg

Pe lângă valorile nutritive pentru care sunt recunoscuţi, strugurii oferă şi o serie de beneficii pentru ten şi păr, ceea ce face ca producătorii de cosmetice să îi folosească în prepararea unei game largi de produse.

Dacă vrei să te bucuri de struguri în mod natural,fără toate procesele chimice la care sunt supuşi pentru a ajunge în recipientele de pe rafturi,descoperă care sunt cele mai bune tratamente pe care le poţi prepara acasă.

Strugurii conţin antioxidanţi puternici-cunoscuţi sub numele de polifenoli-şi bioflavonoide,substanţe care ajută la hidratarea pielii,menţinerea elasticităţii şi tinereţii ei,în timp ce sâmburii au acid linoleic ce ajută la refacerea membranelor celulare.

Pentru reîntinerirea tenului

Prepară o mască de faţă din 6 boabe de struguri albi,fără seminţe,2 linguriţe de iaurt natural şi câte o jumătate de linguriţă de miere,zeamă de lămâie şi ulei de măsline. Cremarezultată o aplici pe faţa curăţată cu apă călduţă şi laşi să acţioneze 15 minute. Clăteşte cu apă din abundenţă şi tamponează pielea cu un prosop de bumbac.

Mască revigorantă

Dacă simţi că eşti obosită indiferent de câte ore ai dormit noaptea,şi că asta se vede pe chipul tău,aplică o mască revigorantă pregătită din zeama de la 10 boabe de struguri,3 linguri de iaurt gras şi o lingură de suc de ananas. Lasă să acţioneze 10 minute,apoi clăteşte bine. Ideal este să aplici masca seara,înainte de culcare.

Cremă pentru orice tip de ten

Partea bună a acestei măşti este că poate fi aplicată pentru toate tipurile de ten,dar nu şi pe cele cu acnee sau răni deschise. Amestecă 6 boabe de struguri zdrobiţi,cu o linguriţă de miere şi 3 de iaurt şi aplică masca pe tenul curat. Recomandat este să foloseşti struguri albi. După 15 minute îndepărtează masca,spălând tenul cu apă călduţă.

Balsam pentru păr deteriorat

Foloseşte un mixer de bucătărie pentru prepararea tratamentului. Pune 20 de boabe de struguri albi,o jumătate de avocado,1 gălbenuş de ou şi 2 linguri de miere. Aplică masca după ce ai spălat părul bine,fără a-l usca. Înfăşoară părul într-un prosop de bumbac şi lasă să acţioneze 30 de minute. La final,curăţă părul cu apă multă. Dacă este nevoie,poţi să mai foloseşti puţinşampon.

Tratament antiacneic

Amestecă în blender 6 boabe de struguri albi cu o linguriţă de miere,o linguriţă de făină de porumb,o felie de avocado şi un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu. Aplică masca pe tenul curat şi lasă să acţioneze timp de 15 minute. Clăteşte cu multă apă.Recente

Kim Kardashian jpg
influencer foto  Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă foto  Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams foto  Shutterstock jpg
Nicki Minaj jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Maimuța Proboscis jpg
Jake Gyllenhaal  jpeg
Justin Bieber jpg
Debbie Harry Instagram jpg
michael jackson jpg
Khloe Kardashian jpg
Robbie Williams, Beyonce jpg
Click! pentru femei Nr 14  7 iulie 2024 jpeg
Matthew Perry jpeg