Trei întrebări despre vergeturi, cu Oana Turcu

1 54138 original jpg jpeg

Oana Turcu este doctor în ştiinţa şi tehnica produselor de erboristerie, dietetice şi cosmetice. Iată câteva sfaturi pe care ţi le oferă despre prevenirea şi eliminarea vergeturilor.

Cum şi de ce apar vergeturile?

Din punct de vedere medical,sunt acele linii fine pe suprafaţa corpului care apar în urma ruperii ţesuturilor subcutanate,datorită creşterii rapide sau a distensiei marcate a ţesutului. Apar frecvent şi sunt puţine persoanele care nu au avut parte de ele. Cu siguranţă că nu e plăcut,estetic vorbind,să trăieşti cu ele. Dar cel mai important lucru este că nu afectează sănătatea. Pubertatea şi creşterea rapidă sunt însoţite de vergeturi,aşa cum 90% dintre mămici au rămas cu vergeturi după sarcină. Şi,în mod evident,persoanele cu variaţii importante de greutate au vergeturi. Mai important este însă că ele pot fi ascunse,estompate. Atenţie,nu eliminate!

Cum pot fi ele atenuate sau eliminate?

Există mai multe soluţii împotriva vergeturilor. Evident,există şi tratamente scumpe şi intens mediatizate,în ciuda acţiunii lor invazive:intervenţia chirurgicală,tratamentul cu laser,ultrasunetele. Dar cine oferă garanţii că scapi de vergeturi? Senzaţia de portofel gol,dar şi golul din stomac provocat de faptul că vergeturile sunt încă acolo,în ciuda intervenţiilor,pot fi evitate. E de preferat ca vergeturile să devină invizibile,schimbându-şi culoarea până ajung la nuanta pielii,printr-un tratament cosmetic natural. Orice tratament corporal începe cu gomaj sau peeling,ideal de făcut cu scrub &gel de duş cu argan,care curăţă,dar şi realizează gomajul. Principiile active din cosmeticele folosite ulterior în tratament vor intra mult mai uşor şi eficient în ţesut după deschiderea porilor şi eliminarea celulelor în descompunere naturală.

Ce produse se recomanda a fi folosite pentru zonele cu vergeturi?

La începutul tratamentului,foarte eficientă poate fi o mască ocluzivă,aşa-numita bioamprentă cu alge,care favorizează penetrarea principiilor active ale tratamentului. Apoi,poate continua cu un ulei esenţial pentru pielea matură,fosfacomplex patchouli. De bază rămâne,după aceea,împachetarea zilnică cu nămol extraforte pentru slăbire în variantă rece – o combinaţie de camfor natural,centella asiatică,castan de India,hamei şi nămol natural. Aceasta se întinde pe zonele afectate,apoi se înfăşuroară cu o folie transparenta şi,vreme de 45 de minute,se poate face apoi orice activitate casnică. Rezultatul este că vergeturile ajung la stadiul de firişoare rozalii,insesizabile.

Pentru mai multe amănunte,puteţi accesa www.oana-turcu.ro.



Recente

Hailey Bieber jpg
Tom Cruise i a interzis lui Nicole Kidman 1  foto   Shutterstock jpg
Ryan Reynolds și Blake Lively jpeg
Esta TerBlanche  foto   Shutterstock jpg
Brad Pitt  foto   Shutterstock jpg
Kate Middleton jpeg
Care sunt complexele tale fizice in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 526923172 jpg
Chitaristul trupei The Rolling Stones jpg
Jessie J jpg
Kim Kardashian, copii jpeg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg
Brigitta Gheorghe, de la muzica la arta culinara 1  Sursa foto arhiva personala jpg
Barbosu  Sursa foto arhiva personala jpg
The Simpsons  foto   Imdb jpg
Mirosuri pe care cainii le resping jpg
Spune mi zodia ta si vei afla ce nuanta de ruj te pune in evidenta  Sursa foto shutterstock 2477758069 jpg
loialitate jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial  Sursa Foto   Shutterstock jpg
caine jpg
avion jpg