Trucuri ca să scapi de porii dilaţii după epilat

1 68038 original jpg jpeg

După ce te epilezi observi adesea că pielea este presărată cu puncte negre, iar porii pielii se înroşesc? Ai grijă să nu se inflameze sau, mai grav, să se infecteze. Poţi preveni apariţia porilor dilataţi şi negri, care apar după epilare, utilizând mici trucuri.

Dacă te epilezi cu aparatul de ras,probabil ştii că lama nu smulge firele de păr din rădăcină,ci le taie. Iar când cresc,în multe cazuri firele de păr rămân blocate sub piele şi formează în acele locuri inflamaţii roşii,însoţită de senzaţie de mâncărime.

Acelaşi lucru se poate întâmpla şi dacă foloseşti epilatorul,bine,nu într-o măsură aşa de mare.

Dar poate fi valabil şi pentru epilatul cu ceară. Iată de ce să ţii cont ca să eviţi această problemă estetică!

Păstrează-ţi igiena

Foloseşte la duş produse antibacteriene. De asemenea,înainte şi după epilat utilizează săpun antibacterian,ca să distrugi bacteriile care se află la nivelul pielii. Le vei împiedica să pătrundă în porii deschişi,în urma căldurii emanate de apa caldă.

Exfoliază-te periodic

Vei îndepărta celulele moarte ale pielii,epiderma se va subţia,iar firele de păr vor ajunge mai uşor la suprafaţă. În caz contrar,ele vor rămâne sub piele şi vor creşte mult,iar în acea zonă de piele creşte o mică umflătură,închisă la culoare şi inestetică.

Foloseşte spuma de ras

Înainte să te epilezi cu răzorul,foloseşte spumă d ras. Acest produs special creat pentru a îndepărta părul nedorit de pe faţă şi corp înmoaie şi lubrefiază firele de păr. Poţi folosi în locul spumei şi balsam de păr. Are aproape acelaşi efect.

Şi pudră cu antibiotic

După epilare,e bine să foloseşti pudră cu antibiotic pentru a îndepărta flora bacteriană de la nivelul pielii. În felul acesta,vei împiedica bacteriile să intre în pori şi să-i infecteze.

Spală-te cu săpun cu sulf

Produsele de curăţare care conţin sulf au efecte antiseptice şi sunt recomandate de specialişti în afecţiuni dermatologice.Recente

Anitta jpg
Boala Pica jpg
Ryan Reynolds jpg
Oprah Winfrey jpg
POZA png
Shannen Doherty  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Lopez jpg
Kate Middleton jpg
Hillary Clinton FOTO Profimedia jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg