Trucuri de înfrumuseţare cu ananas

1 66581 original jpg jpeg

Dacă îţi place ananasul nu te rezuma doar la consumul lui frecvent. Sucul şi pulpa, incluse în ritualul tău de înfrumuseţare, te vor surprinde cu efecte uimitoare.

Suc de ananas pentru piele curată şi fermă

Datorită vitaminei C pe care o conţine,sucul de ananas este benefic pentru tratarea acneei. În plus,poate fi util şi pentru inflamaţiile de la nivelul pielii mulţumită unei enzime cu efect antiinflamator numită bromelină. Aplică pe faţă suc poaspăt de ananas,evitând zona ochilor. După 10 minte spală tenul cu apă călduţă.

Dacă pielii tenului tău îi lipseşte fermitatea,spălarea tenului cu suc de ananas este o soluţie eficientă. Fructul stimulează sinteza de colagen,important în menţinerea flexibilităţii pielii. În plus,sucul hrăneşte şi repară celulele epiteliale.

Ulei de măsline şi suc de ananas pentru buze crăpate

Vremea rece afectează buzele,care se usucă şi adesea crapă,chiar sângerează. Sucul de ananas este un exfoliant natural,care,în combinaţie cu o linguriţă de ulei de măsline redă sănătatea şi catifelarea pielii buzelor. Aplică acest amestec pe buzele crăpateşi lasă-l să acţioneze peste noapte. E necesar să foloseşti acest mix timp de câteva nopţi la rând pentru a obţine efectele dorite.

Hidratează călcâiele crăpate

Pielea deshidratată a picioarelor poate redeveni fină cu ajutorul sucul de ananas,un exfoliant natural. Aplică-l pe zonele crăpate şi vizibil uscate. Pentru a potenţa eficienţa ananasului,combină trei linguri de pulpă zdrobită de ananas cu un gălbenuş de ou şi puţin lapte. Întinde pasta pe pielea crăpată a călcâielor. Las-o câteva minute,apoi curăţă cu apă caldă.

Pulpă de ananas pentru unghii puternice

Carenţa de vitamina A poate face unghiile uscate şi casante. Asociată cu lipsa de vitamina B,această carenţă duce la îngălbenirea şi exfolierea unghiilor. Ajută-ţi organismul să combat aceste lipsuri atât printr-o dietă bogată în ananas,cât şi prin aplicarea de pastă din pulpă de ananas pe unghii. Las-o să acţioneze câteva minute,apoi clăteşte cu apă nici prea caldă,nici prea rece.

Mască din ananas contra căderii părului

Vitamina C ajută la prevenirea pierderii podoabei capilare. Ananasul,care conţine 36 mg de vitamina C la 100 de grame,poate fi util atunci când observi o cădere accentuată a părului. Ia câteva rondele de ananas,trece-le prin blender,apoi amestecă-le cu un borcan mic de iaurt cât să obţii o pastă pe care s-o întinzi pe toată lungimea părului,îndeosebi la rădăcini. Acoperă părul cu un prosop şi lasă masca timp de 20-30 de minute. Clăteşte bine părul la final.  

Sucul de ananas combate mătreaţa

Dacă te confrunţi cu mătreaţă şi podoaba ta capilară pare ninsă,încearcă şi un tratament cu ananas. După spălarea părului,aplică suc de ananas la rădăcini,acoperă-ţi capul cu un prosop,apoi clăteşte ca de obicei.  

Sursă foto:FotoliaRecente

vedete jpg
elvis 0 profimedia 0308411997 jpg
robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg