Trucuri de machiaj care „şterg“ oboseala de pe chip

1 74016 original jpg jpeg

Cea mai nesuferită întrebare pe care o poate auzi o persoană, mai ales după ce îşi coafează părul şi se machiază cu mare atenţie este: „Eşti obosită?“. Poţi ascunde semnele care arată că ai dormit prea puţin prin mici trucuri simple de aplicare a produselor de machiaj.

Ştiai că celebra actriţă Kate Hudson îşi revigorează faţa cu cuburi de gheaţă? Totuşi,există şi alte tipsuri pe care să le faci dimineaţa,mai puţin răcoritoare,care îţi reîmprospătează faţa.

În primul rând,specialiştii în machiajspun că semnele oboselii se văd,pentru că greşim atunci când aplicăm produsele cosmetice. Iată care sunt cele întânite greşeli:

Foloseşti anticearcănul nepotrivit

Acoperi zonele întunecate de sub ochi cu un strat gros de anticearcăn,însă nu foloseşti un produs într-o nuanţă potrivită cu tenul tău. Rezultatul:pielea din jurul ochilor tăi va fi încărcată şi va avea un aspect uscat. În plus,va atrage atenţia asupra semnelor de îmbătrânire.

Întreabă un makeup artist care este nuanţa de anticearcăn care ţi se potriveşte. Magazinele cosmetice îţi oferă şansa să testezi produse şi tot în cadrul lor poţi primi şi sfaturi competente.

Ce mai poţi face? Seara,înainte de culcare,dă-ţi cu cremă nutritivă şi hidratantă,pentru ca dimineaţa,indiferent cât de puţin ai dormit,aspectul pielii să nu fie foarte afectat.

Cu tuş evidenţiezi ochii roşii

Când ai ochiiroşii,„presăraţi“ cu vinişoare,este indicat să nu-i conturezi cu tuş. Vei sfârşi prin a atrage toată atenţia asupra ochilor.

Când eşti odihnită şi faţa are un aspect împrospătat,machiajul tip franţuzesc cu ochii conturaţi cu tuş şi buzele roşii se potriveşte de minune. Însă dacă semnele oboselii sunt vizibile,renunţă la acest tip de makeup.

Poţi opta pentru o tuşă cu creion maro închis pe pleoapa superioară,iar dacă vrei să aplici şi fard,încearcă nuanţele de gri –albastru şi verde. În colţul interior al ochiului aplică puţin fard alb,pentru a da luminozitate ochiului.

Nu renunţi la machiajul smokey eyes

Când eşti obosită,nu-ţi încărca faţa cu un machiaj de tip smokey eyes,chiar dacă este preferatul tău şi te face să te simţi mai încrezătoare.

Multe femei merg pe principiul cu cât mai mult,cu atât mai bine şi acentuează fardul întunecat în jurul ochilor.

Din păcate,rezultatul este unul aproape dezastruos:ochii sunt optic micşoraţi,iar oboseala se vede şi mai bine.

Încearcă un fard cremos metalic,auriu sau bronz,care va atenua aspectul obosit al ochilor şi al pielii.

Aplici fardul fără fond de ten

O altă greşeală des întâlnită este să foloseşti culorile preferate de fard pe faţă,fără să fie aplicat în prealabil un fon de ten,care are rolul de a ascunde micile imperfecţiuni.