Trucuri pentru dinţi mai albi

1 70661 original jpg jpeg

Poţi să încerci să schimbi lumea cu zâmbetul tău, dar nu lăsa obiceiurile nesănătoase să-ţi umbrească strălucirea surâsului. Dacă ţii cont de următoarele sfaturi, poţi avea o dantură impecabilă timp îndelungat.

Evită alimentele care pătează dantura

Ritualul zilnic de îngrijire a dinţilor trebuie să cuprindă:periaj,dimineaţa şi seara,cu o pastă de dinţi care conţine fluor,folosirea aţei dentare şi a apei de gură. Evită consumul de alimente periculoase pentru dantură. Sosul de roşii,cafeaua,vinul roşu,coacăzele şi sfecla roşie distrug smalţul dinţilor şi îi pătează. Alege fructele şi legumele verzi:salată,spanac,castraveţi şi mere,fiindcă protejează dinţii împotriva colorării.

5a956ccdc609d9b70ebb782ec0e9d40a jpg jpeg

Bea ceai verde

Curăţă zilnic dinţii cu interiorul unei coji de banană sau pune o lingură cu zeamă de lămâie ori cu oţet de mere pe periuţă şi spală-te bine. Clăteşte-te cu apă rece. Aşa scapi de petele galbene şi de tartrul care afectează suprafaţa dintelui. De asemenea,ca să fereşti gura de bacterii,bea câte o cană cu ceai verde după mesele principale.

Iaurtul întăreşte dinţii

Zahărul din produsele dulci favorizează dezvoltarea bacteriilor. După ce le mănânci,bea un pahar cu iaurt,pentru că remineralizează dantura şi o fereşte de infecţii. De asemenea,stafidele sunt surse importante de acid oleanolic,util în igiena orală.

Foloseşte bicarbonat

Te-ai obişnuit să-l utilizezi în bucătărie,dar bicarbonatul este folosit şi în preparatele de albire pentru că protejează suprafaţa dinţilor şi elimină petele. Prepară o pastă din trei linguriţe cu bicarbonat şi una cu apă,cu care spală-te pe dinţi de două ori pe lună.Recente

Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg
calendar zile libere jpeg