Trucuri simple pentru o manichiură rezistentă

1 63553 original jpg jpeg

Vrei să ai manichiură care arată şi după o săptămână ca proaspăt făcută la salonul de cosmetică? Ţine cont de câteva ponturi la-ndemână, cu care îţi poţi reface manichiura fără să o iei de la zero.

Înainte de a-ţi vopsi unghiile cu oja preferată,şterge-le bine cu un beţişor de vată înmuiat în oţet.

Acesta va curăţa absolut toate impurităţile şi resturile de lac. În plus va creea o barieră protectoare între unghie şi lac. După ce se usucă,poţi aplica vopseaua.

1. Nu înmuia unghiile în apă înainte de a le da cu ojă. La salonul de manichiură,cosmeticiana obişnuieşte să-ţi ude unghiile pentru a înmuia cuticulele.

Acest lucru poate afecta rezultatul final,pentru că dacă nu usuci bine unghiile şi pielea din jurul lor,apa va ridica oja abia uscată. Poţi folosi ulei special pentru înmuierea cuticulelor.

2. Pileşte-ţi unghiile într-o formă care să-ţi permită să laşi cuticulele aşa cum sunt,fără să le tai cu forfecuţa. Forma dreaptă este ideală pentru a păstra cuticulele.

3. Aplică o bază de unghii înainte de lac,pentru ca manichiura ta să reziste mai mult.

4. În cele mai multe cazuri oja sare de pe unghii în partea de sus,atunci când scrii sms-uri sau tastezi la calculator. Aplică laculpe jumătatea superioară a unghiei,apoi încă o dată pe toată lungimea ei. În felul acesta,manichiura nu va fi ciupită şi va rezista mai multe zile.

6. Sticluţa cu lac nu trebuie agitată de sus în jos. Încearcă să amesteci oja,frecând sticluţa între palme. Vei evita astfel bulele de aer din ojă,care pot afecta aspectul manichiurii.

 7. Când usuci oja de pe unghii,foloseşte aer rece,nu cald. Acesta din urmă blochează procesul de uscare al lacului de unghii. De asemenea,poţi usca lacul ţinând degetele în apă rece.

8. Aplică lac de unghii transparent la fiecare două-trei zile pentru a reface aspectul manichiurii,conferindu-i rezistenţă şi pentru a-i da luciu.

 9. Când te speli pe mâini foloseşte un săpun lichid cu acţiune blândă. Săpunurile dezinfectante care conţin alcool şi alţi compuşi agresivi pentru piele şterg şi oja de pe unghii.

10. Dacă ai manichiură cu gel,iar creşterea unghiilor îi strică aspectul,foloseşte aplicaţii cu sclipici pentru a-l reface.

Poţi utiliza această tehnică ori de câte ori doreşti,cu condiţia să nu abuzezi,pentru că în caz contrar vei obţine un rezultat nefericit şi,culmea,neîngrijit.

11. Dacă oja a sărit de pe unghii,în partea de sus,te poţi folosi de efectul de manichiură franţuzească,pentru a ascunde zonele neacoperite.

12. Când speli vasele sau faci treburi casnice şi utilizezi produse chimice foloseşte mănuşi,dacă vrei să protejezimanichiura.