Trucuri vechi de înfrumuseţare, care chiar funcţionează

1 71969 original jpg jpeg

Te-ai gândit vreodată să-ţi aplici pe păr maioneză? Sau să-ţi masezi scalpul cu ulei de măsline şi oţet de mere pentru a preveni mătreaţa? Dacă ai răspuns negativ la oricare dintre acestea, este timpul să ştii că anumite trucuri de înfrumuseţare la care apelau mamele şi bunicile noastre sunt susţinute de ştiinţă.

Balsam de păr cu avocado sau maioneză

Dacă vrei să ai şuviţe rezistente şi mătăsoase,un amestec dintr-un avocado şi ulei de măsline te poate ajuta. Avocado conţine vitaminele B,care favorizează creşterea părului,şi E,care întăreşte firele de păr de la rădăcină.

Cum faci balsamul:pisează un avocado (sau înlocuieşte-l cu o ceaşcă de maioneză) şi combină-l cu un gălbenuş şi 1/4 cană de ulei de măsline (opţional). Amestecă,pune căteva picături de apă până când obţii o consistenţă păstoasă şi întinde masca pe părul umed,de la rădăcină spre vârfuri. Prinde părul într-un coc. Ţine 2-3 minute un prosop curat sub apă fierbinte,stoarce-l bine,după care acoperă şuviţele cu prosopul. Lasă masca să acţioneze 20 de minute,apoi clăteşte cu apă caldă.

Clăteşte părul cu oţet,pentru a scăpa de mătreaţă

Potrivit Marthei H. Viera,dermatolog din Miami,oţetul de mere ucide ciupercile,vinovate de apariţia mătreţii,şi îndepărtează resturile de produs în exces de pe păr.

Ce soluţie să încerci:pune într-o cană de apă 2 linguri de oţet de mere. Toarnă conţinutul pe părul ud,după şamponare,şi clăteşte bine.

Exfoliant pentru piele

Combinând zahăr cu miere,obţii un produs natural,cu care îndepărtezi stratul exterior de celule moarte. Mierea are multe virtuţi terapeutice,fiind folosită în multe afecţiuni dermatologice,nu numai ca emolient,ci şi pentru uz cosmetic,în pansarea rănilor şi a arsurilor.

Cum obţii exfoliantul:amestecă 2 linguri de zahăr brun cu 1 lingură de ulei de măsline şi una de miere,pentru un gomaj,pe care-l poţi folosi atât pe faţă,cât şi pe buze şi corp.

Aplică aloe vera pe arsuri şi alte leziuni ale pielii

Aloe veraconţine vitaminele A,C şi E,enzime,minerale şi antioxidanţi care previn oxidarea radicalilor liberi. Planta,nu doar că accelerează vindecare rănilor pielii,dar,de asemenea,ajută la prevenirea petelor solare.

Foloseşte bicarbonat de sodiu ca deodorant

Aceasta este soluţia perfectă pentru zilele în care faci mişcare. Potrivit specialiştilor,bicarbonatul de sodiu schimbă pH-ului pielii şi neutralizează creşterea bacteriilor şi a mirosurilor neplăcute.

Cum îl foloseşti:amestecă jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu (nu praf de copt) cu 1 linguriţă de apă şi aplică mixtura pe axile.

Credit foto:www.soapqueen.com



Recente

mașină  foto   Shutterstock jpg
copil speriat  foto   Shutterstock jpg
Dannii Minogue  Instagram jpg
Sophie Turner și Joe Jonas  foto   Shutterstock jpg
Rumer Willis  foto   Shutterstock jpg
Regina Camilla a Marii Britanii jpg
Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi  foto   Shutterstock jpg
Celebritati  jpg
Whitney Houston  foto   Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei  jpg
Olivia Munn și John Mulaney  foto   Shutterstock jpg
Madonna  jpg
să vorbim de vorbă   Oana & Ion jpg
Cindy Crawford  Shutterstock jpg
respiratie pe gura jpg
Elon Musk  foto   Shutterstock jpg
Angelina Jolie și copiii ei  foto   Shutterstock jpg
Britney Spears  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian  Instagram jpg