Tu câţi ani ai?

1 59306 original jpg jpeg

Vârsta este o sursă de anxietate pentru toate femeile, ce începe să se manifeste mai puternic odată cu împlinirea vârstei de 30 de ani, dar poate fi resimţită chiar din anii adolescenţei.

În acest sens,Dove a lansat o nouă campanie prin care şi-a asumat misiunea de a crea o lume în care frumuseţea este o sursă de încredere.

“Sunt Ana,am 46 de ani şi sunt frumoasă." O declaraţie pe care puţine femei o pot rosti cu uşurinţă, de teamă că vor fi considerate de cei din jur mai puţin frumoase, mai puţin atrăgătoare. De fapt, aceasta este percepţia generală, că doar tinereţea este asociată cu frumuseţea. Presiunea venită din partea societăţii pentru a arăta mereu tinere este atât de puternică încât mai mult de un sfert dintre femei se simt judecate de persoanele din jur în funcţie de vârsta pe care o au, conform celui mai recent studiu global desfăşurat de Dove. Acelaşi studiu evidenţiază faptul că doar 10% dintre femei sunt mândre să-şi recunoască vârsta, iar 40% îşi ascund adesea vârsta reală.

Fetele copiază atitudinea mamelor lor în ceea ce priveşte frumuseţea şi încrederea de sine. De aceea este important ca mamele să-şi recunoască propria frumuseţe la orice vârstă şi să dea exemple pozitive fiicelor lor. Încurajarea femeilor şi următoarelor generaţii să-şi recunoască frumuseţea contribuie la creşterea stimei de sine şi la atingerea potenţialului maxim.

Evitarea întrebării despre vârstă

Răspunsul la ”acea” întrebare le face pe femei să se simtă nefericite. În momentul în care-şi dezvăluie vârsta femeile au tendinţa să se concentreze pe aspectele negative asociate cu îmbătrânirea, ceea ce le alimentează sentimentul de anxietate legat de felul în care arată. Atunci când sunt întrebate de vârstă, una din două femei foloseşte un atribut negativ pentru a se descrie incluzând exprimări precum ”bătrână” sau ”prea grasă”. Mai mult decât atât, întrebarea legată de vârstă le face pe femei să se simtă atât de incomfortabil încât două din cinci femei pretind că sunt mai tinere şi adesea evită să-şi aniverseze ziua de naştere.

Fii tu însăţi

Întrebând femeile ”câţi ani au”, Dove le invită să-şi reconsidere felul în care se simt atunci când îşi dezvăluie vârsta şi impactul pe care acest lucru îl are asupra lor zilnic. Vizionează filmul la http://youtu.be/t0cIttv4Aps şi alătură-te conversaţiei pe #MyBeautifulSelf.



Recente

Ryan Gosling  Sursa foto shutterstock 1194165124 jpg
Ce trebuie sa stii despre univers  Sursa foto shutterstock 1723447648 jpg
Parada pălăriilor trăsnite din Marea Britanie jpg
vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
Lily Allen jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg