Tu cum îţi îngrijeşti călcâiele?

1 73827 original jpg jpeg

Umiditatea din încălţăminte, temperatura ridicată şi mersul pe jos usucă pielea călcâielor şi îi produc crăpături. Urmează ritualul de îngrijire a picioarelor şi călcâiele tale îţi vor mulţumi.

Statul în picioare,încălţăminteaneadecvată şi igiena superficială a picioarelor favorizează uscarea şi crăparea pielii de la nivelul călcâielor.

În prima fază,este o problemă deranjantă doar din punct de vedere estetic. Însă,lăsate netratate,crăpăturile din piele pot duce la apariţia unor probleme de sănătate.

Pentru menţinerea unor călcâie fine,există două tipuri de ritual:zilnic şi săptămânal. 

Ce poţi face zilnic

Ai picioarele obosite şi pielea crăpată? Pregăteşte-ţi un lighean cu apă călduţă cu săpun lichid (nu fierbinte,pentru că acesta deshidratează pielea) şi înmoaie-ţi picioarele timp de câteva minute.

Şterge-le cu un prosop mai aspru,după care aplică o cremă hidratantă pe zonele cu piele îngroşată. Poţi aplica o cantitate mai mare de cremă şi poţi îmbrăca picioarele în şosete pe parcursul nopţii,pentru a lăsa crema să acţioneze mai bine.

În loc de cremă poţi folosi ulei de măsline.

Cum trebuie să fie ritualul săptămânal de îngrijire

Ca şi la îngrijirea zilnică,începe prin a-ţi înmuia picioarele într-un lighean cu apă călduţă,în care ai amestecat săpun lichid sau şampon.

După ce ţi s-a înmuiat pielea de pe călcâie,şterge-ţi picioarele şi îndepărtează pielea îngroşată cu ajutorul pietrei ponce sau a unei pile speciale.

Ar fi mai indicat să foloseşti o perie sau o pilă mai puţin dură. Însă dacă foloseşti de mulţi ani piatra ponce,continuă cu ea,deoarece orice alt produs ţi se va părea că nu dă rezultate tot atât de bune.

După folosirea pietrei ponce,poţi aplica o mască cu scrub,pentru îndepărtarea în profunzime a celulelor moarte.

După ce te-ai clătit,aplică o cremă puternic hidratantă,specială pentru călcâie,sau una împotriva fisurilor,dacă ai călcâie foarte crăpate.