Ulei de migdale - secretul tenului sănătos. Cum să îl foloseşti

1 72291 original jpg jpeg

Pe lângă faptul că este o sursă importante de vitamina E, cunoscută pentru proprietăţile sale de refacere a ţesuturilor pielii, acest ulei de migdale conţine şi acid oleic mononesaturat, acid linoleic şi acid palmitic. Toţi aceşti acizi au un rol important în îngrijirea tenului, întrucât au proprietăţi emoliente şi de hidratare a pielii.

Ulei de migdale - Previne uscarea pielii

În sezonul rece,pielea are tendinţa de a se usca mult mai repede. Pe lângă aspectul neplăcut,pielea uscată poate crea disconfort şi chiar probleme dermatologie. Acest tip de piele este mai predispus la riduri,se poate exfolia în exces şi chiar crăpa. Un ajutor de folos este uleiul de migdale,care o hidratează în profunzime. În plus,uleiului tratează iritaţiile şi crăpăturile,două dintre consecinţele pielii uscate.

Cum se foloseşte

În fiecare zi,se aplică pe faţă puţin ulei de migdale cu care se masează uşor pielea,după care se clăteşte cu apă din abundenţă. De asemenea,uleiul poate fi folosit şi în combinaţie cu făină de ovăz. Ingredientele (5-6 picături de ulei şi puţină făină de ovăz) se amestecă bine până când se formează o pastă. Masca se aplică pe faţă şi se lasă să acţioneze timp de 5-10 minute,după care se îndepărtează cu apă călduţă.

Ulei de migdale pentru a trata acneea

Uleiul de migdale este un bun tratament pentru acnee,deoarece are o dublă acţiune:hidratează pielea şi reduce excesul de sebum,eliminând astfel coşurile şi punctele negre de la nivelul feţei. Concret,acest tip de ulei acţionează ca un agent de curăţare a straturilor superficiale ale pielii,eliminând bacteriile şi murdăria,fără a forţa pielea să producă mai mult sebum,cu scopul de a o menţine catifelată.

Cum se foloseşte

Pentru eliminarea acneei,se foloseşte ulei de migdale în combinaţie cu suc de lămâie. Aşadar,amestecă 5-6 picături de ulei cu 1-2 linguri de suc proaspăt de lămâie,după care aplică amestecul pe zonele afectate şi lasă-l să acţioneze timp de 10-15 minute. Procedeul se repetă în fiecare zi până la ameliorarea problemei.

Ulei de migdale, un bun remediu anticicatrici

Graţie proprietăţilor sale emoliente,uleiul de migdale înmoaie ţesuturile pielii. Astfel,prin menţinerea ridicată a nivelului de hidratare a pielii,ţesuturile afectate se refac uşor,  iar cicatricile îşi reduc din vizibilitate. Efectele benefice ale uleiului vor apărea din primele 2-3 săptămâni de folosire,însă este necesar să se aplice pe zonele afectate de două ori pe zi.

  Cum se foloseşte

Pentru o mai bună absorţie,uleiul de migdale se foloseşte ca atare,care se aplică pe pielea curăţată în prealabil. Zonele afectate se masează uşor cu ajutorul degetelor până când uleiul pătrunde în piele.

Info: Uleiul de migdale este de preferat în locul celui de măsline,întrucât cel din urmă nu este recomandat pentru tenul gras. Pe de altă parte,uleiul de migdale este benefic atât pentru persoanele care au tenul uscat,cât şi pentru cel care au pielea grasă. În plus,spre deosebire de uleiul de măsline,cel de migdale oferă rezultate mai bune în tratamentul contra acneei,deoarece efectele sale antiinflamatoare sunt mult mai pronunţate.Recente

Printesa Diana jpg
Blonda de la Drept jpeg
Nativii care gestioneaza bine banii Sursa foto shutterstock 2425256631 jpg
Oprah: Eşecul este un bun profesor dacă ştii să înveţi din el jpeg
Printesa Diana a murit în 1997 la numai 36 de ani jpeg
The Beatles Shutterstock jpg
Prince foto  Shutterstock jpg
Francoise Hardy Foto  Grand Prix jpg
Shakira jpeg
Oprah jpg
Kim Kardashian jpg
celine dion jpg
Chris Martin jpg
kanye west foto  Instagram jpg
Kylie Minogue jpg
Naomi Campbell jpg
nick cannon Instagram jpg
Taylor Swift jpg
Tom Jones jpg
Dakotta Fanning, Tom Cruise foto  Shutterstock jpg