Un singur obiect te poate face mai atrăgător în ochii celorlalţi. Ascunde emoţiile şi creşte încrederea în sine

1 ochelari de soare jpg jpeg

În perioada verii, îl purtăm pentru că este util şi ne protejează de razele soarelui, însă ştiinţa spune că acest obiect ne face să fim mult mai atrăgători în ochii celorlalţi.

Odată cu sosirea verii şi cu relaxarea restricţiilor, poate te gândeşti mai mult decât de obicei cum să faci să fii din nou în formă şi să fii prezentabil, atunci când te vei reîntâlni cu cei dragi sau când vei pleca în vacanţă. Un program de fitness te poate ajuta, o coafură nouă poate fi o soluţie, un machiaj deosebit este util, însă la toate acestea trebuie să adaugi un singur obiect, care nu este greu de obţinut - perechea de ochelari de soare. Iată de ce!

Creşte puterea de seducţie

Pe lângă faptul că ne protejează vederea şi ne ţine departe de durerile de cap, specialiştii sunt de părere că perechea de ochelari de soare contează foarte mult atunci când intrăm în contact cu o persoană, contactul vizual fiind un indicator important al conexiunii şi al comunicării: „Menţinerea unui contact vizual puternic este o abilitate importantă de comunicare în culturile occidentale‟, se arată într-un studiu al Universităţii Edith Cowan (Australia). Aceeaşi lucrare subliniază faptul că în momentul în care ne acoperim ochii, nasul sau gura, părem în ochii celorlalţi persoane misterioase, iar potrivit studiului, misterul este mai ademenitor pentru alţii, persoanele din jur fiind mai tentate să cunoască oamenii misterioşi.

Totodată, autoarea Vanessa Brown a scris în cartea numită „Cool Shades: The History and Meaning of Sunglasses‟ că nuanţa întunecată a ochelarilor de soare nu doar că acoperă imperfecţiunile, ci adaugă feţei şi caracteristici frumoase şi naturale, făcându-ne să părem mai…cizelaţi. În plus, ochelarii de soare ascund emoţiile şi îl fac pe purtător să aibă mai multă încredere în sine.

De asemenea, nu trebuie să uităm că ochelarii de soare sunt accesorii la modă, care conferă simetrie feţei. Pe parcursul unui studiu, publicat în „The Royal Society‟, oamenilor li s-a dat să analizeze câteva fotografii şi să remarce care dintre feţele din poze sunt cele mai echilibrate vizual. Interesant că simetria perfectă a fost găsită la vânătorii africani, care purtau ochelari de soare, iar cu cât faţa din fotografii a fost mai uniformă, cu atât a fost mai atractivă în ochii celorlalţi.

Aşadar, vara aceasta nu refuza să porţi o pereche de ochelari! Pe lângă faptul că îţi protejează vederea, te face să fii atrăgător, misterios şi îţi dă încredere în propriile forţe.

Sursă foto: Shutterstock Recente

vedete jpg
elvis 0 profimedia 0308411997 jpg
robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg