Vedetele aleargă în echipa Salvaţi Copiii România la semi-maratonul Bucureşti

1 69147 original jpg jpeg

Pe 15 mai, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, se va desfăşura semi-maratonul "Salvaţi Copiii", iar printre vedetele care vor alerga pentru această cauză se numără Cornel Ilie, Oana Tache şi Ioana Ginghină.

Ţara noastră se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană,cu o rată a mortalităţii infantile de 8,8 la 1000 de copii născuţi vii în 2014,cauza principală fiind naşterile premature. Copiii născuţi prematur au mari şanse să supravieţuiască,dacă beneficiază de îngrijire corespunzătoare şi echipamente performante.

Fondurile strânse în urma acestei competiţii sportive vor fi folosite pentru dotarea maternităţilor cu echipamente medicale necesare supravieţuirii copiilor născuţi prematur,precum şi pentru asigurarea de suport parental în comunităţile defavorizate din mediul rural. Până în prezent,Salvaţi Copiii a dotat 58 de maternităţi cu aparatură medicală care contribuie anual la salvarea a aprox. 18.000 de nou-născuţi.

Cornel Ilie,solistul trupei VUNK,va alerga 3,6 kilometri pentru copiii născuţi prematur:"De câteva luni sunt părinte şi am devenit şi mai sensibil atunci când vine vorba despre copii şi neajunsurile lor. Vreau să cred că alergând pentru ei, de fapt, vom pune pe fugă problemele lor. Avem mai multe de invatat noi de la copii, decât ei de la noi.",a declarat artistul.

Oana Tacheva concura la cursa populară din cadrul semi-maratonului Bucureşti,din dorinţa de a le oferi copiilor din România un viitor mai bun:„Alerg pentru copii şi pentru viitor! Pentru şansa la viaţă a celor care merită mai mult,acum şi mai târziu! Pentru că maternităţile trebuie dotate,nu abandonate. Pentru că putem schimba poveştile despre spitale care arată ca după al doilea război mondial şi nou-născuţi încălziţi cu sticlele de apă caldă… Pentru bebeluşii născuţi prematur care merită condiţii bune. România merită schimbarea! Donează! Implică-te!”,a declarat vedeta.

Şi actriţa Ioana Ginghinăaleargă în cadrul competiţiei,fiica sa fiind principala motivaţie:„Atât timp cât aştepţi ca schimbarea să înceapă cu cel de lângă tine,nu o să ajungem departe. Sunt de părere că schimbarea începe de la mine şi eu trebuie sa fac ceva pentru ca lucrurile în această ţară,pe care o iubesc şi în care trăiesc,să se schimbe. Am ales să alerg în această cursă şi să mă implic pentru ca gestul meu sa-i molipsească şi pe altii şi împreună să avem o Românie frumoasă şi civilizată!”,a mărturisit vedeta.

Îndrăgita cântăreaţă Ana Baniciu,o împătimită a sportului,va concura la semi-maraton,cea mai lungă cursă din competiţie,de 21 de kilometri. „Îmi place să ajut,îmi place să alerg şi să mă implic. Aşadar,abia aştept data de 15 mai,când o să alergăm împreună pentru viitor şi pentru copiii care au nevoie de noi!”,a spus artista.

George Călinşi Doru Todoruţ,cei doi membri ai formaţiei Deepcentral,vor alerga la cursa de 3,6 kilometri,pentru a susţine cauza Salvaţi Copiii. „Susţin orice este legat de copii,dacă pot pune umărul pentru a ajuta o viaţă,o fac cu tot sufletul. Haideţi să fim mulţi pe 15 mai,împreună cu cei de la Salvaţi Copiii,pentru a oferi o şansă la viaţă sufletelor care se grăbesc să vină pe lume.”,a explicat George Călin.

„Un copil nu este o opţiune. El este un adult în devenire,o speranţă,un vis,atât al părinţilor,cât şi al societăţii. Şi Einstein a fost copil cândva. Voi lupta mereu pentru copii,pentru a avea ce merită:dreptul la o viaţă cel puţin normală,dreptul de a se bucura de copilărie!”,a declarat Doru Todoruţ,Deepcentral.

Un alt artist care va alerga pentru Salvaţi CopiiiesteDorian Popa,cântăreţ şi membru al juriului emisiunii Next Star. „Vreau să alerg pentru a ajuta copiii care au nevoie de noi. Aceştia nu au numai nevoi materiale,ci îşi doresc să vadă că ne pasă de ceea ce simt. E important ca cei mici să îşi aleaga modelele corecte în viaţă,pentru a avea şansa unui viitor mai bun”,a spus Dorian.

Pentru a da o şansă la viaţă copiilor născuţi prematur,super-echipei Salvati Copiii România i se adaugă alte vedete,precum Viktor,Levent,Marius Marinşi Claudiu Zamfira

Toţi cei care doresc să susţină cauzele Salvaţi Copiii pot dona prin intermediul site-ului http://salvaticopiii.galantom.ro/,iar alergătorii care vor să participe la competiţie în echipa organizaţiei trebuie să îşi aleagă,în funcţie de nivelul pregătirii sportive,cursa la care vor să participe (cursa populară – 3,6 km,ştafetă,cursă individuală – 10 km sau semi-maraton – 21 km).

Salvaţi Copiiiîi va înscrie gratuit,le va dărui tricoul de alergare pentru eveniment,cât şi un scurt ghid de fundraising.Recente

Marilyn Monroe, adepta operațiilor estetice Chip transformat Coleaj Sursa foto  Imdb jpg
Ce scrie pe cele mai ciudate pietre funerare ale celebritatilor Sursa foto Pixabay jpg
Janice Litman jpeg
Amal si George Clooney jpg
Un obiect extraterestru descoperit în mormântul faraonului Tutankhamon sursa foto  Shutterstock jpg
Camilla jpg
casatorita cu Lordul plăcerilor carnale, 75 de amante 1 sursa foto  Imdb jpg
Nicola Peltz si Victoria Beckham jpg
Curiozitatile stranepotilor Reginei la funeraliile ei Cum au trecut in noua etapa fara Gan Gan Sursa foto Instagram windsor royal family jpg
Iti mai amintesti Melrose Place Vezi cum arata acum actorii din rolurile principale Sursa foto Shutterstock jpg
Ryan Grantham și a omorât mama Plănuia să l împuște pe Justin Trudeau Sursa foto  Considering Love and Other Magic (2016) jpg
un bebelus care plange, shutterstock jpg
 Johhny Cash jpeg
Printesa Anne si Camilla Parker jpeg
Shakira, nemiloasă cu angajații Sursa foto  revista Elle jpg
Scene cu Robin Williams din Doamna Doubtfire care n au aparut niciodata Sursa foto captura YouTube  1 jpg
înmormântare regală, sicriul Reginei, siciu deschis Sursa foto  Instagram Royal Family jpg
Colaj familia regala, femei insarcinate, shutterstock jpg
Cara Delevingne jpg
Nadia Comaneci 4 ok GettyImages 1206897168 jpg