Viaţa tulburătoare a cinci scriitori faimoşi

1 80426 original jpg jpeg

De-a lungul istoriei au existat mulţi scriitorii. Ei au avut vieţi interesante, cu un stil de viaţă care oferă spaţiu pentru explorare şi aventură. Scriitorii celebri sunt amintiţi pentru faptele lor, aşa cum trebuia să fie. Dar mulţi dintre ei au poveşti ascunse care le fac viaţa mai puţin plină de farmec decât v-aţi aştepta.

Virginia Woolf

Lucrări notabile: Spre far, Doamna Dalloway

Virginia Woolf, o scriitoare faimoasă, cunoscută pentru stilul ei de scriere "în fluxul conştiinţei" - în esenţă, are un amestec de gânduri neorganizate, care nu pot fi înţelese de majoritatea. Povestea ei de viaţă este, de asemenea, una celebră. Ea suferea de crize nervoase, ajungând să fie diagnosticată cu o tulburare bipolară severă şi a avut o serie de depresii pe tot parcursul vieţii. La vârsta de 59 de ani, şi-a umplut haina cu pietre, a sărit într-un râu şi s-a înecat.

William Shakespeare

Lucrări notabile: Romeo şi Julieta, Macbeth

Shakespeare este cunoscut pentru piesele sale şi pentru soneturile sale legendare romantice. Cu siguranţă că te-ai aştepta ca celebrul scriitor de opere atât de bogate, cu dragoste pasională, să fie o persoană foarte romantică, nu-i aşa? Ei bine, viaţa lui amoroasă a fost plină de scandaluri. Shakespeare, la vârsta de 18 ani, a avut o relaţie cu Anne Hathaway. Au ajuns să se căsătorească, dar la scurt timp după aceea s-au despărţit, pentru că Shakespeare s-a mutat la Londra.

Sylvia Plath

Lucrări notabile: Ariel, Clopotul de sticlă

Sylvia Plath a fost o poetă şi romancieră din secolul al XX-lea. Cea mai mare parte a vieţii sale a suferit de depresie, dar primul şoc l-a avut la vârsta de 8 ani, când tatăl ei a murit. La doar 30 de ani, s-a sinucis, dând drumul cuptorului şi lăsând gazul să iasă. Experienţele ei tulburătoare sunt exprimate în romanul ei semi-biografic, The Bell Jar (Clopotul de sticlă). Este o poveste despre o frumoasă femeie, tânără, care ajunge treptat să înnebunească. E şocant, captivant şi emoţional - şi o înţelegere bântuitoare a propriei vieţi a Sylviei Plath.

Ernest Hemingway

Lucrări notabile: Bătrânul şi marea, Soarele se înalţă

Deşi moştenirea sa în literatura americană este bine cunoscută, puţini ştiu că acest scriitor renumit avea o istorie familială de bolnavi mintali. El a devenit extrem de paranoic, ajungând să fie tratat cu terapie electroconvulsivă - practic, "tratamente" cu şoc electric. El şi-a încheiat viaţa împuşcându-se în cap cu puşca pe care o avea în casă. Se crede că a suferit o boală genetică care provoacă deteriorarea fizică şi psihică în timp.

Charles Dickens

Lucrări notabile: Poveste despre două oraşe, Marile speranţe, Oliver Twist

Îl cunoaştem pentru povestirile sale provocatoare, pentru scrierea stăpânitoare şi pentru creativitate - dar ştii cu adevărat cât de departe se întindea imaginaţia lui? Celebrul scriitor Charles Dickens a fost membru al Clubului Ghost. Este un club cunoscut pentru investigarea activităţii paranormale. Acolo au vorbit despre fantome, au căutat fantome, au făcut "investigaţii" pentru fantome.



Recente

insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg