VIDEO Patinatoare olimpice de succes, ajunse celebre în anii `90. Nu le-ai mai recunoaşte acum!

9 shutterstock 162800912 jpg jpeg

Cea de-a XXIV-ea ediţie a Jocurilor Olimpice este în plină desfăşurare şi continuă până pe 20 februarie 2022, la Beijing, vreme în care pot fi urmăriţi cei mai talentaţi şi instruiţi patinatori ai momentului. Evenimentul aminteşte de ediţiile din anii `90 în care o serie de patinatoare au ajuns populare şi au fermecat deopotrivă juraţi şi public.

Se antrenează ani în şir şi dau  totul în doar câteva minute pe gheaţă. În acele minute, unele patinatoare au cucerit inimile multor admiratori ai sportului graţiei şi frumuseţii. Sportive precum Tara Lipinski, Nancy Kerrigan, Michelle Kwan, Kristi Yamaguchi au uimit o lume când au concurat cu ani în urmă. A trecut mult timp de când au fost văzute patinând prima dată. Dacă te întrebi unde se află acum, află că mulţi dintre patinatoarele faimoase odată au trecut prin greutăţi şi schimbări mari. S-ar putea să nu le recunoşti pe unele dintre ele.

Tara Lipinski a devenit comentator olimpic

O patinatoare impresionantă de la o vârstă fragedă, Tara Lipinski a doborât recordul pentru cea mai tânără patinatoare care a luat aurul la individual, la Jocurile Olimpice din 1998. La 15 ani şi 255 de zile, era cu două luni mai tânără decât fosta deţinătoare a titlului, Sonja Henie. După ce a câştigat Jocurile Olimpice, Lipinski a continuat să concureze în patinajul profesionist. Chiar şi după ce s-a retras oficial, Lipinski şi-a dorit în continuare o provocare.

„Nu cred că aş putea să mă trezesc dimineaţa şi să fiu fericită fără să am ceva la care să lucrez. Este distractiv, chiar dacă nu merge întotdeauna aşa cum vreau eu‟, a declarat patinatoare. Următorul ei obiectiv a fost să devină comentator sportiv. Indiferent de motivul pentru care Lipinski s-a gândit să facă acest lucru, Lipinski şi-a folosit spiritul competitiv şi etica de lucru, iar acum este analist de patinaj artistic pentru postul de televiziune american NBC Sports.

Nancy Kerrigan a avut copii după o luptă prelungită cu infertilitatea

Povestea lui Nancy Kerrigan a fost unul dintre cele mai dramatice. Înainte de Jocurile Olimpice din 1994, patinatoare americană a fost atacată în SUA. Atacatorul a fost angajat de fostul soţ al rivalei Tonya Harding, Jeff Gillooly, iar accidentarea a făcut-o să nu poată concura la probele olimpice. Cu toate acestea, Asociaţia de patinaj artistic din SUA a numit-o în echipa olimpică, iar ea a câştigat o medalie de argint în competiţie.

După Jocurile Olimpice, Kerrigan a evoluat în patinajul profesionist. A apărut în filmul din 2007, „Blades of Glory‟. În 2017, a concurat la „Dancing with the Stars‟. În timpul emisiunii, Kerrigan a împărtăşit experienţa dureroasă pe care a avut-o ca urmare a avorturilor spontane. După ce s-a bucurat de naşterea primului ei fiu, în 1996, Kerrigan şi soţul ei şi-au dorit mai mulţi copii, dar de-a lungul anilor, ea a avut şase avorturi spontane. „A fost foarte greu! Cred că mi s-a părut ruşinos, pentru că nu am putut s-o fac singură‟, a mărturisit ea pentru ABC News. După ce a fost supusă unui tratament de fertilizare in vitro, Kerrigan a rămas însărcinată cu cel de-al doilea ei fiu, Brian, căruia i-a dat viaţă în 2005, apoi cu fiica ei, Nicole, în 2008. În prezent, Kerrigan încă patinează şi a distribuit chiar şi un videoclip cu ea pe gheaţă pe Instagram. Recent, a participat la o sesiune de patinaj pentru Ziua Olimpică.

Michelle Kwan a intrat în politică

Una dintre cele mai bune patinatoare din lume, Michelle Kwan nu a reuşit niciodată să câştige aurul olimpic. În 1998, a primit medalia de argint, iar în 2002, bronzul. A fost nevoită să se retragă de la Jocurile Olimpice din 2006 din cauza unei accidentări. Kwan a spus: „După Olimpiada din 2006, dacă aş fi avut 22 de ani, poate că aş fi încercat să ajung la cea din 2010, dar aveam 26 de ani şi alte interese, cum ar fi să devin licenţiată în politică externă. Am simţit că este timpul să întorc pagina.‟

De atunci, a părăsit lumea patinajului competitiv. A absolvit în 2009 cu o diplomă de licenţă în relaţii internaţionale, la Universitatea din Denver. Kwan a urmat o carieră în politică şi, după ce şi-a obţinut masterul în 2011, a fost numită consilier principal al Biroului pentru Afaceri Educaţionale şi Culturale. A fost şi consilier al Secretarului Clinton. Acum, este ambasador în Belize în administraţia Biden.

Kristi Yamaguchi susţine alfabetizarea copiilor

Puţini ştiu că patinatoarea Kristi Yamaguchi a trecut printr-un tratament corectiv în copilărie pentru picioare. Era nevoită să poarte pantofi speciali. „Am fost norocoasă că au corectat problema mea când eram atât de tânără. Când am vrut să patinez, medicii au spus că mă va ajuta‟, a spus Yamaguchi pentru CNN. De atunci, a fost neobosită, câştigând în cele din urmă o medalie de aur la Jocurile Olimpice din 1992.

În timpul Jocurilor Olimpice, Yamaguchi l-a cunoscut şi pe viitorul ei soţ, Bret Hedican, un jucător de hochei pe gheaţă. Cei doi s-au întâlnit câţiva ani mai târziu şi s-au căsătorit în 2000. După naşterea celor două fiice ale ei, Yamaguchi a fost tentată să se retragă. „Făcusem tot ce mi-am dorit vreodată să fac în patinaj. Am fost în turneu cu Stars on Ice timp de zece ani. Eram gata să pun patinele în cui, să-mi despachetez valiza şi să nu o împachetez foarte mult timp‟, a spus ea.

Fosta sportivă s-a ocupat cu promovarea alfabetizării copiilor. Programul ei, Always Dream, este dedicat copiilor din medii defavorizate, din familii cu venituri mici. Îi ajută să aibă acces la cărţi şi alte resurse pentru a nu abandona şcoala.

FOTO: Shutterstock, Instagram/figureskatinworldRecente

Bebe Rexha se lupta cu kilogramele in plus Sursa foto shutterstock 2271496475 jpg
Afis LineUp FULL  cu Parteneri  16p9 1920x1080px NVS  Digital RE 8iun png
Arnold Schwarzenegger foto  Shutterstock jpg
Kate Middleton foto  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg
Eva Mendes foto  Shutterstock jpg
actriță pe covorul roșu sursa  Shutterstock jpg
Frica de zbor jpg
angelina Jolie foto  Shutterstock jpg
Vedete care sufera de tulburare bipolara Sursa foto shutterstock 1604341012 jpg
Arnold Schwarzenegger jpg
Copii jpg
3 lucruri pentru care oamenii te judeca atunci cand te vad prima data Sursa foto shutterstock 660620350 jpg
Zodiacul pasarilor Sursa foto shutterstock 2170596575 jpg
Apa oxigenata in ureche jpg
Kim Kardashian, Kanye West sursa  Shutterstock jpg
Regele Charles, Camilla Parker jpeg
Avion jpg
Lisa Bonet, Jason Momoa jpg
Celine Dion foto  Shutterstock jpg